• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Ožujak
31

ŽUPAN BAJS OTKRIO KIP SV. FLORIJANA U DONJEM MIKLOUŠU

U sklopu 3. Planinarskog križnog puta čazmanskog dekanata, drugog dana zajedničke molitve, na 12. postaji križnog puta ispred Vatrogasnog spremišta u Donjem Mikloušu, otkriven je i blagoslovljen kip Svetog Florijana. Otkrio ga je župan Damir Bajs, a blagoslovio bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Planinarski križni put čazmanskog dekanata održava se treću godinu za redom, a organiziraju ga  Župa Sv. Nikole Gornji Miklouš i DVD Miklouš.  Želja im je da hodočasnici dožive ljepotu zajedničke molitve i kako kroz postaje križnoga puta teret svakog vjernika postaje lakši, a srce radosnije.
Križni put Čazmanskog dekanata trajao je dva dana.  Prvi je dan počeo Svetom misom u Župnoj crkvi Sv.Magdalene u Čazme, a završio na 8. postaji kod raspela u Bereku, gdje je navečer u kapeli Sv, Mihaela bilo klanjanje. 
Drugog dan križnog puta, nakon Svete mise u Župnoj crkvi u Bereku, hodočasnici su molili u Donjoj Petrički, kod kapelice i u Župnoj crkvi u Samarici, Donjem i Gornjem Mikloušu gdje   Svetom misom u Župnoj crkvi, koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, završen ovogodišnji Planinarski križni put čazmanskog dekanata.  

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a