• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
4

ŽUPAN BAJS OTVORIO DANE BOŽURA

Župan Damir Bajs u nedjelju je otvorio manifestaciju 4. Dani Božura u organizaciji OPG-a Ledinski, suorganizaciji Općine Rovišće i Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar te pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ovih dana počela je berba božura, a 4. svibnja u Kovačevcu pokraj Rovišća započeli su Četvrti dani božura Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ledinski. Župan Damir Bajs tom je prigodom izrazio zadovoljstvo održavanja ove manifestacije i pohvalio manifestaciju koja promiče naš kraj.
Željko Ledinski prije nekoliko godina počeo je proizvodnju jednog dobro poznatog cvijeta imenom božur. Božur je cvijet koji je od nekada ukrašavao mnoge vrtove i cvijetnjake ispred kuća. Zbog svojih prelijepih cvjetova različitih boja i različitih mirisa božuri se ubrajaju među najpopularnije proljetne biljke.
Od aktivnosti koje će se održati na ovogodišnjoj manifestaciji posjetitelji će moći sudjelovati u radionicama izrade aranžmana i vjenčanih buketa, izradi čestitki i bookmarkera sa cvjetnim motivima, izradi sapuna od cvijeta božura te radionici izrade božura od krep papira.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a