• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
14

ŽUPAN BAJS OTVORIO NOVOOBNOVLJENU PROMETNICU U MJESTU SASOVAC NA PODRUČJU OPĆINE NOVA RAČA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs svečano je otvorio novoobnovljenu prometnicu u mjestu Sasovac na području Općine Nova Rača. Riječ je o dionici ceste koja je sagrađena 70-ih godina prošlog stoljeća i sada je nakon više od 40 godina presvučena novim slojem asfalta u duljini od 1815 metara, a vrijednost radova je 1.400.000,00 kuna. Investitor radova bila je Županijska uprava za ceste.

Tako Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije njena Županijska uprava za ceste, nastavlja s obnovom i modernizacijom prometnica na području županije. Podsjetimo, nakon obnove prometnica u Zrinskom Topolovcu, Donjoj Petričkoj i Staroj Diklenici po planu i programu Županijske uprave za ceste na red je došla modernizacija dionice ceste u Sasovcu na području Općine Nova Rača.

Tako je nakon četiri godine pauze i neasfaltiranja prometnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije krenulo njihovo obnavljanje i modernizacija, dakle novi preokret u cestogradnji naše županije. Prema planu i programu obnova prometnica u našem kraju nastavlja se i dalje, a u planu su dionice na području grada Čazme i druge gdje su već u tijeku  pripremni radovi.

Sada se očekuje kako će Bjelovarsko-bilogorska županija u partnerskom odnosu sa svojim općinama i gradovima po modelu pola – pola nastaviti obnovu prometnica i to onaj dio za koje lokalne samouprave smatraju najbitnijim za obnovu. U tom smislu Županijska uprava za ceste raspisala je Javni poziv prema jedinicama lokalne samouprave vezan uz iskazivanje interesa za obnovu prometnica na njihovom području.  U skladu s tim u tijeku su intenzivni dogovori o daljnjem planu i programu modernizacije prometnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije.  Tako nakon četiri godine započinje preokret u cestogradnji naše županije, a sve u cilju podizanja standarda naših građana. 

Mi želimo samo jedno, a to je pružiti jednak standard svim stanovnicima našeg kraja, odnosno da imaju kvalitetan asfalt ispred svoje kuće. Mi još uvijek moramo napraviti velike napore kako bi to napravili svuda, ali ovo je već peti potez koji je asfaltiran i ako tako nastavimo vjerujem da ćemo to i ostvariti. Ovdje u Sasovcu možete čuti kako su ljudi zadovoljni, jer im je ovo bitno, a mnogi govore kako se ovome nisu ni nadali jer se ništa nije asfaltiralo 50 godina. Također, krenuli smo u novi program, program s Općinama i Gradovima, koji omogućuje da oni sami odluče o potezu koji bi se trebao asfaltirati u iznosu do milijun kuna, a pola će financirati Županijska uprava za ceste, a pola će snositi same općine, odnosno gradovi. Oni su spremno prihvatili ovaj program i ostvarili smo partnerski odnos, rekao je župan Bajs.

Napokon smo dočekali novi asfalt, jer ova dionica se gradila 1971. godine.. Ovo je preporod, jer ono je bila loša cesta, traktori su prolazili svakodnevno i uništavali su cestu. Našim ljudima ovo znači jako puno, rekao je općinski vijećnik Mirko Žabjačan.

Ovom dionicom promet sada postaje puno sigurniji i manje su mogućnosti za izbijanje nesreća. Mještani su izuzetno zadovoljni jer se ova dionica 46 godina nije uređivala, asfalt je propao, ali konačno smo dočekali obnovu. U današnje vrijeme teško je odvojiti novce, stoga zahvaljujem županu na ovome. Smatram da smo od župana dobili najviše, od radova na školi, dječjem igralištu, izgradnje staze, a sada smo u izradi projekta za izradu svetišta, odnosno križnog puta. Ovih dana odabrani su i izvođači radova za obnovu ambulante. Također, krenut će i obnova mostova koji spajaju Novu Raču s Velikim Grđevcem i Severinom, a gdje je otežan promet poljoprivrednicima s većim strojevima. Župan pomaže i našim udrugama, od umirovljenika do KUD-a. Imamo i druge projekte i planove u planu kako bi poboljšali našu općinu. Spremni smo uložiti više sredstava jer imamo župana koji nam pomaže u svemu, zaključio je načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a