• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
24

ŽUPAN BAJS POČASNI GRAĐANIN OPĆINE SEVERIN

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs počasni je građanin Općine Severin, a to prestižno priznanje primio je prilikom obilježavanja Dana Općine Severin u sklopu čijeg se obilježavanja održala i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Severin bila je prilika da se istakne sve ono što se učinilo tijekom posljednjih godinu dana, ali i da se istaknu planovi za budućnost. Radilo se kako se čulo na pripremi brojnih projekata, a posebno je istaknuta važnost pripajanja općine Severin na trasu buduće brze ceste. U Općini Severin ove godine po prvi puta uručili su i javna priznanja, a bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs proglašen je počasnim građaninom Općine Severin.


Kada govorimo o Općini Severin to je vrlo značajna općina, a kao što grb pokazuje ima tradiciju koja seže u stoljeća i da nije bilo Severina ne bi bilo ni Bjelovara. Što se tiče moje povijesti u Općini Severin, prvi put sam došao sa šest godina. Kroz život sam bio vezan uz Severin na ovaj ili onaj način. Kada je trebalo osnovati općinu Severin, a to je bila politička volja, ja sam napravio odluku da mi predlažemo da se ustanovi općina i temeljem toga ponovo je nastala je današnja Općina Severin. Bio sam vrlo angažiran oko izgradnje crkve, poslovne zone, gdje smo napravili sve potrebno da ona bude takva kakva danas jest. Ono što me veseli su najave da će se ići u nove investicije i ono što treba napraviti, napravit će se do kraja, istaknuo je župan Bajs i dodao – Istaknuo bi i nekoliko stvari - županijsko gospodarstvo koji ste i vi dio, temeljem aktivnosti u zoni, došlo je do toga da nakon 5 godina velikog pada, u 2014. i 2015. imamo značajan porast prihoda, dohotka, dobitka, ulaganja i rast broja zaposlenih u gospodarstvu, a vaša Općina doprinijela je tome. To znači da su trendovi kod nas bitno bolji nego u ostatku Hrvatske što se već dugo nije dogodilo, istaknuo je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a