• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Kolovoz
28

ŽUPAN BAJS POSJETIO ZORANA PISKAČA ŽUPANIJSKOG I DRŽAVNOG PREDSTAVNIKA NA 61. SVJETSKOM NATJECANJU ORAČA U FRANCUSKOJ

Bjelovarsko-bilogorska županija već godinama organizira i financijski podupire županijska natjecanja orača. Predstavnik na 61. Svjetskom natjecanju orača koje će se u rujnu ove godine održati u Francuskoj, je Zoran Piskač iz Prgomelja pokraj Bjelovara kojeg je uoči odlaska na svjetsko prvenstvo 26. kolovoza posjetio župan Damir Bajs s najbližim suradnicima.

Bjelovarsko- bilogorska županija kao izrazito poljoprivredni kraj, u nazad desetak godina je u natjecanju u oranju pri samom vrhu. Zoran se ove godine izdignuo kao županijski i državni predstavnik. Nakon deset godina iskustva nastupanja na županijskim i državnim natjecanjima, na pitanje koja je dobitna kombinacija Zoran odgovara kako sva tri segmenta – vozač, traktor i plug – moraju biti savršeno podešeni. Bjelovarsko-bilogorska županija omogućila je  prijevoz za njegove navijače  za odlazak u Francusku.
Predsjednik županijske udruge orača Bjelovarsko-bilogorske županije, i član izvršnog odbora Hrvatske udruge za natjecanje orača Miro Kolić jedan je od onih koji su pripremali Zorana i koji će mu se pridružiti u Francuskoj.
Župan Bajs poželio je Zoranu sretan put i puno sreće na natjecanju te da svojoj kolekciji trofeja s natjecanja pridoda i jedan sa svjetskog natjecanja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a