• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Travanj
11

Župan Bajs potpisao Ugovor o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić potpisali su u Županijskoj palači u Varaždinu Ugovor o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu te Ugovor o korištenju usluga Ureda za privlačenje investicija.

S obzirom na to da je Agencija otvorila Ured hrvatskih regija u Bruxellesu, a da Bjelovarsko-bilogorska županija ima interesa putem Agencije, biti zastupana u institucijama Europske unije u Bruxellesu, potpisanim Ugovorom se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pruža mogućnost sudjelovanja u raznim međunarodnim projektima, korištenju poslovne infrastrukture locirane u neposrednoj blizini svih važnih Europskih institucija, korištenje mreže aktivnih i utjecajnih EU partnera.

Ured u Bruxellesu je jedan od većih ureda hrvatskih regija koji okuplja tako velik broj partnera. AZRA je tu zadužena da partnerima pruža podršku u pripremi projekata za koje su oni zainteresirani. današnje potpisivanje ugovora dokazuje da imamo kvalitetan ured i da ćemo dobro surađivati, rekao je Krunoslav Lukačić.

Bjelovarsko-bilogorski župan ponovio je da kao Županija rade mnogo na povlačenju sredstava iz Europske unije te da je ovo još jedan vid bolje suradnje.

Potpisivanjem ovih ugovora mi smo pristupili Uredu u Bruxellesu i novom Uredu za privlačenje investicija, a ono što je ključno jest da želimo unaprijediti ono što je pred nama. Uvijek govorimo o novcu koji nam je na raspolaganju. Ključno je da su županije one koje se u najvećem dijelu javljaju na natječaje i povlače sredstva. U tri godine, s jednog projekta mi smo došli na potpis preko 90 ugovora vrijednih 260 milijuna kuna koji se odnose na niz projekata na području naše Bjelovarsko-bilogorske županije, naglasio je Bajs dodavši kako Županija želi biti nazočna u Bruxellesu na jedan učinkovit način. Ugovor o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu smanjit će nam troškove dolaženja do informacija o mogućnostima privlačenja dodatnih investicija, zaključio je Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a