• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Ožujak
12

Župan Bajs pridružio se obilježavanju Svjetskog dana zaštite potrošača

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs pridružio se u subotu 12. ožujka na bjelovarskoj gradskoj tržnici obilježavanju Svjetskog dana zaštite potrošača.

Već tradicionalno povodom Svjetskog dana zaštite potrošača Udruga za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije građane upoznaje s njihovim pravima. Potporu radu udruge dao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Znamo da postoji Zakon o zaštiti potrošača. Međutim, mnoga prava koja tamo postoje možda naši sugrađani ne znaju iskoristiti. Meni je drago da postoji ovakva akcija, ali i jedna stalna aktivnost na promicanju njihovih prava. Svi smo mi zapravo potrošači. Ponekad se nađemo u situaciji da ni krivi ni dužni ponekad moramo platiti neke stvari koje nam možda Zakonom nisu nametnute. Ako ne znamo koja su naša prava onda u konačnici možda i platimo nešto što nismo trebali. To se može odnositi na prodaju putem telefona, dolaskom u kuće, ali to se može i odnositi na reklamaciju kupljenih stvari bilo u trgovinama ili u današnje vrijeme putem Interneta. Stoga, Svjetski dan potrošača je zapravo zaštita svih nas, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a