• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
19

ŽUPAN BAJS S GLAVNIM VATROGASNIM ZAPOVJEDNIKOM

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković u sklopu radnog posjeta Bjelovarsko- bilogorskoj županiji , susreo se sa županom Damirom Bajsom i njegovim suradnicima. Prije toga, glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković, u pratnji Županijskog vatrogasnog zapovjednika Željka Jambreka i predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko- bilogorske županije Đuro Petrić, obišao je DVD-e u Rovišću i Šandrovcu i Javnu vatrogasnu postrojbu u Bjelovaru.

Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije među aktivnijim je u Hrvatskoj, a svake godine pripadnici javnih postrojbi odlaze  kao pojačanje na priobalje. Ove godine ih je bilo najviše, a bili su na Pelješcu, mjestima Vrbiću i Orebiću, te Divuljama. Prema broju vatrogasaca Bjelovarsko-bilogorska županija druga je u Hrvatskoj.
S obzirom da je proteklih godina nekoliko godina smanjivan  iznos za vatrogastvo u županijskom području, župan Bajs odlučio dosadašnji iznos  u 2014. godini povećati i najavio to prilikom susreta s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Tucakovićem.  Za Županijsku vatrogasnu zajednicu, sredstva će se povećati desetak posto, a za nabavu opreme za dobrovoljna vatrogasna društva  za dvadeset pet do trideset posto u odnosu na sredstva za prošlu godinu.
Vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković  pohvalio je vatrogasce Bjelovarsko-bilogorske županije, jer su kroz cijelu godinu dobro radili svoj posao gaseći požare. Obećao je da će Državna uprava za zaštitu i spašavanje i ostale nadležne institucije i dalje pomagati našim vatrogascima. Tako su prilikom posjeta DVD-u u Rovišću darovali opremu u vrijednosti 30,000 kuna.
Župan Damir Bajs ovom je prilikom zahvalio našim vatrogascima što se brinu za sigurnost građana naše županije, ali i građana cijele Hrvatske, uključujući i turiste. Ispomoć kolegama na priobalju za svaku pohvalu, i nužna je u ljetnim mjesecima. S obzirom na važnost njihove uloge, i nedovoljnu opremljenost, posebice DVD-a, smatra nužnim povećati im sredstva. Na taj način  osigurat ćemo da naši vatrogasci, koji su nam uvijek na raspolaganju kad smo u nevolji, budu prikladno opremljeni kako bi i dalje vrhunski obavljali svoj posao- rekao je župan Damir Bajs.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a