• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Prosinac
27

ŽUPAN BAJS S PREDSTAVNICIMA LJEVAONICE BJELOVAR I HEP-a

Tvrtka Ljevaonica Bjelovar je nakon izlaska iz predstečaja predložila županu Damiru Bajsu da im pomogne oko organizacije sastanka između njih i Hep-a koji je glavni dobavljač energenata ali ujedno i vjerovnik nakon izlaska iz predstečaja. Ljevaonica Bjelovar, ovog trenutka, nema opskrbu električnom energijom te je samim time upitan i njen daljnji rad.

Sastanak je  održan danas u Uredu župana gdje su Nedeljko Grubeša, vlasnik Ljevaonice Bjelovar,  Vinko Jelić Balta i Tihomir Bedeković  te predstavnici Hep-a Damir Karavidović, pomoćnik direktorice HEP ODS-a Zagreb i Darko Horvatinović, direktor Elektre Bjelovar uz Župana i njegove suradnike razgovarali o mogućnosti obnove isporuke električne energije ali ujedno i smanjenja dugova prema HEP-u.

Na sastanku je prezentirana i konkretna ponuda od strane Ljevaonice Bjelovar koja u sebi uključuje i dio otplate duga uz izvjesna jamstva. Predstavnici Hep-a  su naznačili da će u vrlo kratkom roku dati odgovore na navedeni prijedlog te da bi se u roku nekoliko dana nakon preciziranja ugovornih odnosa između Ljevaonice i Hep-a postigla mogućnost nastavka  isporuke električne energije te time i nastavak proizvodnje u slučaju pozitivnog rješenja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a