• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Rujan
11

ŽUPAN BAJS SA SURADNCIMA PRIMIO IZASLANSTVO JAROSLAVSKE OBLASTI RUSKE FEDERACIJE

Župan Damir Bajs je primio izaslanstvo Jaroslavljske oblasti Ruske Federacije, koje je u sklopu posjeta Republici Hrvatskoj, posjetilo i Bjelovarsko- bilogorsku županiju. Uz župana Bajsa, dobrodošlicu su im poželjeli predsjednik Županijske Skupštine Marijan Coner i zamjenik predsjednika Skupštine Zlatko Barila.

Nakon posjeta Županiji, rusko izaslanstvo se uputilo u Županijsku gospodarsku komoru Bjelovar na potpisivanje Ugovora o gospodarskoj suradnji.
Župan Damir Bajs je rekao da ga veseli suradnja koja će se ostvariti potpisivanjem ugovora u gospodarskoj komori,  da mu je drago što može predstaviti županiju i projekte koje županija provodi te da je suradnja ruskih predstavnika sa našim tvrtkama od velikog interesa za županiju.
Ruskom izaslanstvu je u sažetoj prezentaciji predstavljena Bjelovarsko- bilogorska županija i njezini gospodarski i turistički potencijali. Bjelovarsko- bilogorska županija je područje od posebne državne skrbi pa gospodarstvenici na našem području mogu dobiti potporu od 50% do 70 % i budući da je Hrvatska postala članica Europske Unije, ova mogućnost će postojati još idućih 5 do 7 godina. Rusko tržište je za naše gospodarstvenike zanimljivo zbog mogućnosti da na njemu plasiraju svoje proizvode, pogotovo za sektor drvne industrije. Bjelovarsko- bilogorska županija nije velika i razvijena kao Jaroslavljska oblast, ali ima potencijale te bi bilo poželjno da naši gospodarstvenici plasiraju svoje proizvode u njihovoj regiji i privuku ruske investitore, rekao je predsjednik županijske skupštine Marijan Coner, koji je i sam uspješan poduzetnik.
Direktor odjela za investicije Jaroslavske oblasti  Žolotovskij Andrej  Vladimirovic je izjavio da je nakon jučerašnjeg upoznavanja bjelovarskih gospodarstvenika shvatio da imamo puno zajedničkog , te da  predviđa da je ovaj sporazum tek početak suradnje te je pozvao našu delegaciju da ih početkom iduće godine posjete.
S obzirom na to da se mogućnosti Jaroslavljske oblasti i Bjelovarsko- bilogorske županije nadopunjuju i postoji interes naših gospodarstvenika, Županija će im dati svoju potporu u ostvarivanju ove suradnje, a osigurat će i potporu Ministarstva Gospodarstva- izjavio je župan Bajs.
Nakon posjeta Županiji, rusko izaslanstvo se uputilo u Županijsku gospodarsku komoru Bjelovar na potpisivanje Ugovora o gospodarskoj suradnji.
Nakon posjeta Županiji, rusko izaslanstvo obišlo je tvrtku „Hittner“, nakon čega je  u HGK-Županijskoj  komoru Bjelovar  potpisan Ugovor o gospodarskoj suradnji.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a