• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Ožujak
28

ŽUPAN BAJS U GRUBIŠNOM POLJU O ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA ŽUPANIJE I GRADA

U sklopu radnog posjeta gradu Grubišnom Polju župan Damir Bajs s gradonačelnikom Grubišnog Polja Zlatkom Mađeruhom potpisao je Promemoriju o suradnji na razvojnim projektima važnim za Županiju i Grad.

Riječ je o Projektu pomoći starijim osobama kroz programe „Pomoć u kući starijim osobama“ i „Dnevnom boravku za starije osobe“,  sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za prijavu na natječaje fondova EU za projekt Zona III malog i srednjeg poduzetništva Grubišnog Polja, organizaciji 12. Gospodarskog sajma – Sajma sira, a prema financijskim mogućnostima Županija će sudjelovati u kupnji vatrogasnog vozila DVD-u Grubišno Polje. 
Ovom je priliko potpisan Ugovor o sufinanciranju programa „Pomoć u kući starijim osobama“ i  „Dnevni boravak“  prema kojima će Županija u ovoj godini za te programe izdvojiti 270 tisuća kuna.  Gradonačelnik Mađeruh  rekao je da se taj Projekt provodi već niz godina i pokazao se itekako potrebnim, budući da su sela razbacana i ljudi su prepuštena sama sebi. Prema riječima župana Bajsa Županija se uključila u sufinanciranje jer su svjesni da zbog niskim mirovina starije osobe u ruralnim područjima nemaju prihode plaćati smještaj u ustanovama, mnogi od njih nemaju niti obitelji i pitanje je kako bi bez „pomoći u kući“ preživljavali. Nakon potpisivanja obišli su Sofiju Rebić koja je već nekoliko godina korisnica Programa.
Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Bajsom posjetilo je osnovnu i srednju školu u Grubišnom Polju. Ondje su ih upoznali s trenutačnim ulaganjima. Dok  je u Osnovnoj školi „Ivana Nepomuka Jemeršića“  u tijeku realizacija uređenja stolarije i fasade, u Srednjoj školi „Bartola Kašića“ uz obnovu stolarije i fasade planiraju dogradnju vrijednu 3,5 milijuna kuna. 
Nakon škola, župan Bajs i njegovi suradnici obišli su Zonu III malog i srednjeg poduzetništva u Grubišnom Polju.

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a