• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
30

ŽUPAN BAJS URUČIO CERTIFIKATE POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA NA BJELOVARSKOJ TRŽNICI

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec uručili su certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ poljoprivrednim proizvođačima na bjelovarskoj tržnici, certifikate koji dokazuju da je proizvod koji se kod tog proizvođača kupi proizveden na njegovu imanju.

Certifikate je primilo trideset i devet proizvođača koji su se uključili u projekt certificiranja hrvatskih tržnica. Projekt je to koji se u Hrvatskoj provodi jedanaest godina, a u Bjelovaru posljednjih pet. Trideset i sedam proizvođača i ove je godine ispunilo sve propisane uvjete za dodjelu Certifikata, a pridružila su im se i dva nova poljoprivrednika. Certifikat je dokaz, da su poljoprivredni proizvodi, koje vlasnik certifikata prodaje na tržnici domaći, a samim time se taj proizvod prema dosadašnjim iskustvima više cijeni među građanima, odnosno kupcima.

Mi smo jedna od vodećih poljoprivrednih županija u Hrvatskoj i ključno je da ljudima našeg kraja, našim OPG-ima, našim seljacima omogućimo pristup tržištu. Čini mi se da je ovo pravi put. Certificiranje znači sigurnost da oni koji dolaze kupovati na bjelovarsku Gradsku tržnicu kupuju domaću svježu robu. To pomaže i znači kako našim poljoprivrednicima, tako i našim građanima. Mora se dati ponuda da se dobije i potražnja. Ovaj projekt pokazao se kao uspješan, provodi se već niz godina i posebno me veseli da se broj OPG-ova, dakle onih koji nose proizvodnju, da se povećava, naglasio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a