• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Listopad
1

Župan Čačija dočekao sudionike 1.panonskog biciklističkog maratona

Na proputovanju kroz osam hrvatskih županija, članica Panonske regije, sudionici 1.PANONSKOG BICIKLISTIČKOG MARATONA, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji boravili su 29. i 30. rujna. Prvo odredište u Županiji bio je Podgarić, zatim Berek i Stara Ploščica.

U Bjelovaru, u središnjeg gradskom parku dočekao ih je i pozdravio župan Miroslav Čačija. Zajedno s njima zapalilo je svijeće i odao počast poginulim hrvatskim domoljubima kod spomen obilježja ispred crkve Sv.Terezije Avilske i kod križa u Spomen području Lug. Nakon toga biciklisti su bili u maglenči i Šandrovcu, a prespavali su u ŠRC"Kukavica". U jutarnjim satima, 30. rujna zaputili su se prema Virovitičko-podravskoj županiji.

PANONSKI BICIKLISTIČKI MARATON prvi je zajednički projekt osam županija statističke regije Panonska Hrvatska. Traje sedam dana, a krenuo je danas 28. rujna (ponedjeljak) iz Karlovačke županije. Staza Panonskog biciklističkog maratona prolazi kroz osam županija NUTS II regije Panonske Hrvatske,  a završava 4. listopada ( nedjelja ) u Vukovarsko-srijemskoj.
Prije otvaranja fondova za projekte NUTS II regija Republike Hrvatske, osam županija Panonske regije odlučile su krenuti s projektima koje mogu same financirati, a cilj im je da pridonesu ukupnom razvoju cijele te Regije.
         Maratonom se želi pridonijeti razvoju i promociji biciklizma kao važnog oblika turističke ponude Hrvatske, te jačanju suradnje županija koje se nalaze u statističkoj regiji Panonska Hrvatska prema NUTS II klasifikaciji. Promocijom partnerstva i poticanjem međužupanijskih partnerskih projekata stvorit će se preduvjeti za povlačenje sredstava EU fondova.

            Jačanjem suradnje između svih županija koje se nalaze na području NUTS II regije Panonska Hrvatska jača se turistička ponuda ruralnih područja, te ujedno promovira duh zajedničkog razvoja i budućeg članstva Hrvatske u EU.  

 

ŽUPAN_S_MARATONCIMA

 

ŽUPAN_S_MARATONCIMA

 

ŽUPAN_S_MARATONCIMA

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a