• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Srpanj
27

Župan Čačija otvorio moderniziranu prometnicu Velika Trnovitica – Gornja Ploščica

Novoasfaltiranu i moderniziranu županijsku prometnicu Velika Trnovitica - Gornja Ploščica, župan Miroslav Čačija prigodno je otvorio presijecanjem vrpce.
Župan Čačija otvorio moderniziranu prometnicu Velika Trnovitica – Gornja Ploščica

Novac za to ulaganje osigurala je Županijska uprava za ceste u iznosu od milijun i osamsto tisuća kuna. Time je završena prva faza modernizacije  prometnice Velika Trnovitica – Gornja Ploščica  u dužini od 2 700 metara. Druga faza obuhvaća preostalih 1 200 metara, a financirat će se iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Predviđa se da bi taj dio mogao biti gotov kroz dva mjeseca. Time će sva naselja na području Općine biti asfaltom spojena sa sjedištem Velikom Trnoviticom. 

Inače, u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji ove se godine planira obnoviti pet puta više županijskih cesta nego protekle. Županijska uprava za ceste Vladi RH poslala ja 29 projekata za obnovu i modernizaciju županijskih prometnica ukupne duljine 157 kilometara. Sva je projektna dokumentacija dovršena, uključujući i troškovnike. Čekaju se odluke Vlade kako bi se mogli raspisati natječaji za izvođače.

Županijska uprava za ceste Bjelovarsko – bilogorske županije ove će godine završiti ugovorena asfaltiranja cesta u Jakopovcu ( Općina Zrinski Topolovac ) i Prnjavoru ( Općina Kapela ) te dionicu Ivanska Križic.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a