• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Svibanj
8

Župan Čačija otvorio vodovodne mreže u Srijedskoj i Staroj Ploščici

Župan Miroslav Čačija sa svojim suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Karakašem, pročelnikom Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimirom Curišem i pročelnikom Upravnog odjela za godpodrstvo, malo i srednje poduzetništvo Milanom Biljanom, u sklopu boravka u Općini Ivanska susreo se s načelnikom Općine Šimom Strmotom i njegovim suradnicima, nakon čega su otvorene vodovodne mreže u naseljima Općine Ivanska, Srijedskoj i Staroj Plošćici.

Župan Miroslav Čačija sa svojim suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Karakašem, pročelnikom Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimirom Curišem i pročelnikom Upravnog odjela za godpodrstvo, malo i srednje poduzetništvo Milanom Biljanom, u sklopu boravka u Općini Ivanska susreo  se s načelnikom Općine Šimom Strmotom i njegovim suradnicima,  nakon  čega su  otvorene vodovodne mreže u naseljima Općine Ivanska, Srijedskoj i Staroj Plošćici.

               U ta dva naselja  izgrađeno je 11 kilometara vodovodne mreže,  3,5 km je distributivna vodovodna mreža. dok je ostalo magistralni vodvod. Ukupna vrijednost ove vodovodne mreže je 4 milijuna kuna, a kompletnu mrežu su financirale Hrvatske vode.

                Time se nastavlja razvoj vodovodne mreže u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kojim će svako naselja i svaka kuća biti priključena na vodovodnu mrežu - naglasio je župan Čačija. Tome će pridonijeti Ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumasrtva i vodnoga gospodarstva RH početkom ove godine. Uz 250 milijuna kuna koliko je predviđeno Ugovorom, magistralni vodovod Bjelovarsko-bilogorske županije bit će izgrađen u sljedeće tri godine. 

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a