• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Rujan
23

ŽUPAN ČAČIJA POLAZNICIMA FBA PROGRAMA ZAGREBAČKOG EKONOMSKOG FAKULTETA URUČIO CERTIFIKATE O ZAVRŠENOJ IZOBRAZBI

Trideset polaznika programa „Poduzetništvo u ekonomiji znanja 4“ – Poduzetništvo i kontinentalni turizam u Bjelovaru, dobilo je certifikate o završenom FBA studiju u „Poduzetništvu i ekonomiji znanja“ – Specijalistička edukacija za kontinentalni turizam s upisom u radnu knjižicu“ i tako steklo stupanj obrazovanja koji se upisuje u radnu knjižicu

 

Program od 120 nastavnih sati, obuhvaćao je znanja o poduzetništvu, poduzetničkom menadžmentu i računovodstvu, marketingu, mikro i makro ekonomiji, upravljanju kvalitetom, financiranju poduzetničkih projekata i to sve za područje turizma, a predavalo   ih je desetak profesora zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Na svečanosti nakon prezentacije završnih radova, polaznicima su certifikate uručili župan Miroslav Čačija i voditelj provoditelj Programa FBA ( Fundamentals of Business Administration ) zagrebačkog Ekonomskog fakulteta  prof.dr.sc. Marko Kolaković. Župan Čačija ovom prilikom je izazio zadovoljstvo interesom za edukaciju poduzetnika u turizmu u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, jer na edukaciju čekaju još dvije skupine. Župan Čačija istaknuo je važnost ovakvih programa, jer je Županija intenzivno krenula u razvoj kontinentalnog turizma. Uz već poznate turističe destinacije među kojima su daruvarske toplice vodeće, lovni turizam ponudu Bjelovarsko – bilogorske županije upotpunjuje velike mogućnosti ruralnog turizma. Sve je veći broj obiteljskih poljoprivednih gospodarstava koje su registrirale turističku djelatnost, i zaista je vrijedno što su se neki od vlasnika odlučili obrazovati kako bi kvalitetu svoje ponude dalje razvijali. Ovakvi programi su u interesu  za ukupni razvoja turizma Bjelovarsko – bilogorske županije, stoga će Županija takve i slične programe podržavati u najvećoj mogućoj mjeri.

Ovo je četvrti specijalistički studij koji se  prema Programu FBA zagrebačkog Ekonomskog fakulteta provodi u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Predviđen je za sve koji trebaju dodatna znanja iz područja kontinentalnog turizma, kao što su članovi obiteljskih gospodarstava, upravitelji i članovi zadruga, načelnici općina i ostali zainteresirani za stjecanje dodatnih znanja iz područja kontinentalnog turizma. Cijena ovog studija za polaznika je bila tisuću kuna, dok su ostatak iznosa do 12 tisuća kuna, koliko iznosi ukupna cijena po polazniku, sufinancirali Bjelovarsko – bilogorska županija i Ministarstvo turizma RH. Provedbu edukacije u Bjelovaru organizira i  koordinira Bjelovarsko – bilogorska županija, Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije i Poslovni park Bjelovar d.o.o. S obzirom na velik interes, već u listopadu, počinje izobrazba još jedne skupine polaznika.

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a