• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Travanj
9

Župan Čačija primio visoka priznanja za doprinos razvoju hrvatskog i županijskog lovstva

Predsjednik Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Vladimir Naglić, na prijamu u Županiji, uručio je županu Miroslavu Čačiji dva vrijedna priznanja.

            Hrvatski lovački savez župana Čačiju odlikovao je zlatnom poveljom za izuzetan doprinos razvoju lovstva u Republici Hrvatskoj, a Lovački savez Bjelovarsko-bilogorske županije dodijelio mu je zlatno priznanje.
S predsjednikom Naglićem, potpredsjednikom županijskog Lovačkog saveza Zlatkom Salajem i tajnikom Matom Kovačevićem župan je ovom prigodom razgovarao o aktualnim problemima lovstva i promociji lovstva u javnosti.                     
            S obzirom da je i sam strastveni lovac, uz riječi zahvale, naglasio značaj ovih priznanja za njega osobno. No, istaknuo je na sveukupni značaj lovstva: „ Lov je u našoj Županiji izvor prihoda za mnoge obitelji i čini značajnu stavku u ukupnim gospodarskim rezultatima. Stoga, već niz godina Županija, u okvirima koji joj to dozvoljavaju, sufinancira aktivnosti koje unapređuju lovnu ponudu Bjelovarsko-bilogorske županije. Lovni turizam je naša prepoznatljivost, tako da će ulaganje u lovišta i smještajne kapacitete i dalje biti naš prioritet. Lov nisu samo trofeji divljači, lov je način života za sve koji se njime bave. Uključuje skrb o životinjama, uređenje lovišta i zaštitu prirode. „
            Stoga je župan Čačija ovom prigodom zahvalio svim entuzijastima i zaljubljenicima u lov koji su puno toga napravili u unaprjeđenju lovstva, bez ikakvih naknada. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a