• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
19

ŽUPAN DAMIR BAJS NA 14. GOSPODARSKOM SAJMU – SAJMU SIRA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs nazočio je otvorenju 14. Gospodarskog sajma – sajam sira u Grubišnom Polju.

Riječ je o manifestaciji degustacijsko-prodajnog karaktera u organizaciji Grada Grubišno Polje, a kao partner sudjelovala je Bjelovarsko-bilogorska županija. Također, u sklopu sajma održana su redovita i stručna predavanja, te bogati kulturno - umjetnički prognam.

Ove godine sajam je obilježio rekordan broj izlagača, ukupno njih 121 i to iz svih županija kontinentalne Hrvatske, ali i susjedne Mađarske.

Naš gospodarski sajam ima za cilj kroz naše izlagače prikazati pozitivne pomake u proizvodnji i inovacijama i time poticati zainteresirane, koji imaju ideju i viziju da učine važan iskorak i odluče se okušati u stvaranju dodane vrijednosti. Moram se zahvaliti resornim ministarstvima, koji nas financijski podupiru, direktorici Turističke zajednice Jasni Fila, koja nam pomaže u promicanju vrednota ovog sajma, te stručnim službama Županije na čelu s pročelnicima i naravno posebno mjesto u mojoj zahvali ima župan, čije smjernice vode i ovaj sajam, rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Ovaj sajam bi trebao biti prozor u svijet našim proizvođačima, prije svega poljoprivrednim da hrvatski proizvod, proizvod hrvatskog sela dođe do hrvatskog potrošača. Reći ću da je Županija suosnivač ovog sajma, ali i suorganizator ovog sajma. Pokazalo se da je to bilo uspješno. Govorim to zato što ove godine imamo povećani broj izlagača. Očekujem ono što je najvažnije, a to je veliki broj posjetitelja i dobar uspjeh izlagača. Ovaj kraj je vodeći u Hrvatskoj u proizvodnji mlijeka, mesa, meda i drugih proizvoda. Bit ćemo partneri da povećamo proizvodnju i da u konačnici hrvatski proizvod bude na hrvatskom stolu, izjavio je župan Bajs.

14. Gospodarski sajam – sajam sira otvorio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji se zahvalio svim poljoprivrednicima na hrabrosti i strpljenju što još uvijek ustraju na proizvodnji kako bi plasirali hrvatske proizvode na tržište.

Već tradicionalno, održano je i ocjenjivanje sireva i mliječnih proizvoda 12 izlagača od strane stručnjaka Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Među 37 ocjenjenih uzoraka titulu šampiona odnio je Velebitski sir, Sirane Runolist Tomaić commerc iz Otočca.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a