• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Studeni
18

ŽUPAN DAMIR BAJS NA 15. GOSPODARSKOM SAJMU – SAJMU SIRA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs nazočio je otvorenju 15. Gospodarskog sajma – Sajmu sira.

Riječ je o manifestaciji degustacijsko-prodajnog karaktera u organizaciji Grada Grubišno Polje, a kao partner sudjelovala je Bjelovarsko-bilogorska županija. Sajamsku manifestaciju upotpunili su i stručni skupovi, prezentacija novih proizvoda, te bogati kulturno-umjetnički program.

Ove godine sajam je obilježio rekordan broj izlagača, ukupno njih 152, što je za 23% više u odnosu na prošlu godinu, i to iz jedanaest hrvatskih županija, ali i susjedne Mađarske.

„Od prvog sajma kad je bilo četrdesetak izlagača, danas govorimo o njih 152. Ovaj sajam je pripremljen za sve koji su zainteresirani, imaju viziju da sami nešto postignu. Osim kontakta s izlagačima, pripremljene su radionice na kojima se može upoznati s mjerama i poticajima Europske unije.  Želim se zahvaliti svima koji učestvuju, unatoč teškoj situaciji u preradi mlijeka. Drago mi je da je ipak povećan broj uzoraka sira danih na ocjenjivanje na Agronomski fakultet u Zagrebu. Od 46 uzoraka, čak 32 su vrhunske kvalitete, što potrekpljuje i nacionalnu akciju „Kupujmo hrvatsko“.“, izjavio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

„Prije 15 godina sajmovanje se vratilo se u Grubišno Polje na inicijativu gradonačelnika, u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, koja je suorganizator i Bjelovarskim sajmom koji je u našem većinskom vlasništvu. Drago mi je da je to tradicija ovog kraja  i veseli me da je Gospodarski sajam postao međunarodni sajam, da postoji porast dolazaka i povećan broj izlagača. To sve znači da postoji interes za ovaj sajam i da ovaj dio županije, mora i treba biti sajmeni predvodnik. Nadam se da ćemo sljedeće godine sajam održati u novoj, obnovljenoj dvorani, s obzirom da su nam odobrena sredstva za energetsku obnovu škole i dvorane.“, rekao je župan Bajs na otvorenju 15. Gospodarskog sajma.

Sajam je otvorio izaslanik Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i europskih fondova, koji je svim izlagačima poželio uspješnu prodaju i dobru promociju svojih proizvoda, ali i uspostavu novih suradnji.

Također, već tradicionalno, održano je i ocjenjivanje sireva od strane stručnjaka Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Od 46 uzoraka, čak 32 su vrhunske kvalitete, a titulu šampiona odnio je polutvrdi punomasni kozji sir u merlotu, proizveden na OPG-u Đurković iz Marjančaca u Slavoniji.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a