• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Kolovoz
24

ŽUPAN DAMIR BAJS NA 2. DANIMA KRUMPIRA U OPĆINI HERCEGOVAC

Dvodnevna je manifestacija koja se održala u Općini Hercegovac od 23. do 25. kolovoza i ove je godine posjetiteljima ponudila mnogobrojne sadržaje, od stručnog seminara „Proizvodnja krumpira“, izložbe sorti krumpira i izbora najtežeg krumpira, defilea konja, likovne kolonije do bogatog kulturno sportskog programa.

Župan Damir Bajs prisustvovao je u Hercegovcu Sportskim igrama s krumpirima koji se održavaju u sklopu Dana krumpira Općine Hercegovac. Drugi dan te manifestacije, za posjetitelje su se pripremala tradicijska jela od krumpira koja su bila ponuđena i županu Bajsu,, a u pratnji domaćina, načelnika Općine Bore Bašljana, župan je razgledao izložbu odltimere Kluba „Kurbla“.
Prošlogodišnji Dani krumpira Općine Hercegovac okupile su velik broj sudionika i posjetitelja, pa se s organizacijom manifestacije nastavilo i ove. Samo u Sportskim igrama  sudjelovalo je 18 udruga s područja Općine Hercegovac i Grada Garešnice.  Na području Općine Hercegovac uzgojem krumpira bavi se stotinjak obitelji.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a