• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Lipanj
23

ŽUPAN DAMIR BAJS NA OBILJEŽAVANJU DANA OPĆINE IVANSKA

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i bogatim popratnim programom obilježen je Dan općine Ivanska. Obilježavanju je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prilika da se istaknu najvažniji projekti realizirani na području općine Ivanska u proteklom periodu, ali  i da se najave planirane investicije. Tom prilikom načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin je istaknuo: „ Tijekom posljednjih godinu dana jedan od prioriteta bio je nastavak cestogradnje. Nakon obnove dijela prometnica od Donje Petričke do Samarice koje smo proveli u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, ove godine nastavili smo ulaganja u obnovu ceste kroz Srijedsku. Taj smo projekt također priveli kraju zahvaljujući Županijskoj upravi za ceste i Županiji, baš kao i asfaltiranje i uređenje samog središta naše općine koje je završeno ovih dana.  Ovih dana raspisan je natječaj za asfaltiranje ceste u naselju Paljevine, Kozlane, tako da ćemo i tu cestu asfaltirati ovog ljeta. Nadamo se da ćemo ove godine asfaltirati barem dio ceste prema Gornjoj Petrički, po modelu pola-pola. U planu je i izgradnja nogostupa kroz Babinac,a u tijeku je izrada projektne dokumentacije za izradu nogostupa i kanalizacije u Ivanskoj. Nastavili smo ulaganja u općinske objekte, prvenstveno u mjesne domove, u Babincu, Gornjoj Petričkoj i Srijedskoj. Radilo se i na župnoj crkvi u Ivanskoj na kojoj se uređivao zvonik. Pri obnovi unutrašnjosti crkve Sveta tri kralja u Staroj Plošćici pomoglo nam je Ministarstvo kulture čime smo taj važan projekt priveli kraju. Daleko smo odmaknuli i s obnovom našeg dječjeg vrtića. Zajedno sa Županijom ušli smo u projekt Zaželi putem kojeg smo zaposlili 10 žena na 2 godine koje se brinu o 50 korisnika. Općina će u narednim danima zaposliti još 10 osoba koje će raditi na javnim radovima“, istaknuo je načelnik Mavrin.

Župan Damir Bajs svim je mještanima čestitao Dan Općine i istaknuo: „ Kada govorimo o nekim stvarima koje mislim da su ključne, onda je to vezano, primjerice, uz cestogradnju. Mi smo još u 2016. I 2017.počeli niz cestovnih pravaca. Moram naglasiti Petričku , potez prema Samarici, sada Srijedsku koja je asfaltirana, druge ceste koje su ugovorene ovog trenutka. Mi očekujemo da ćemo u ove tri godine investirati negdje oko desetak milijuna kuna u područje Ivanske na cestogradnju. Kada govorimo o zdravstvu, obnovili smo ambulantu. Imamo projekt na području cijele županije, gdje smo partneri s našim općinama, a partner smo i s Općinom Ivanska. To je program Za žene BBŽ. Moram reći da 10 žena radi u tom programu s područja općine Ivanska, brinu o 50 korisnika i Županija će i dalje biti partner u tom dijelu i osigurati sve što je potrebno. Kada govorimo o školstvu, Županija će u 3 godine uložiti oko 130 milijuna kuna u školstvo. To je obnova četrdesetak objekata. Tu su neke matične škole, neke područne škole. Kada govorimo o vašem školstvu, onda ću reći da je OŠ Ivanska prijavljena u program energetske obnove korištenja obnovljivih izvora energije. To je jedan od najskupljih projekata koje ćemo raditi. Projekt vrijedi malo manje od 8 milijuna kuna,a sadržava kompletnu obnovu škole i školsko sportske dvorane“, naglasio je župan Bajs.

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su priznanja zaslužnim mještanima nakon čega je uslijedilo paljenje Ivanačkog krijesa te bogat zabavni program.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a