• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Rujan
28

ŽUPAN DAMIR BAJS NA OBILLJEŽAVANJU DANA OPĆINE BEREK

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je svečanom obilježavanju Dana Općine Berek i njihova zaštitnika svetog Mihaela. Ove godine slavlje je potrajalo čak tri dana s mnoštvo društvenih događanja, poput kulinarskog natjecanja, izložbe oldtimera, nastupa KUD-ova i školaraca.

Obilježavanje Dana Općine Berek započelo je svečanim otvorenjem prometnice prema naselju Prkos. Riječ je o dionici koja je asfaltirana zahvaljujući modelom financiranja 50:50 i to od strane Županijske uprave za ceste i Općine Berek. „Hvala ŽUC-u i županu, bez kojeg od ove ceste ne bi bilo ništa. Ovo je jedna od posljednjih prometnica na području općine Berek koja nije imala asfalt i sretni smo što obitelji koji žive uz ovu cestu više neće imati problema s prašinom i blatom. S obnovom cesta nećemo nikada stati, ali možemo biti zadovoljni s ovime što smo dosada napravili.“, rekao je načelnik Mato Tonković.
Osim spomenute dionice, ovih dana dovršene su i ceste prema naselju Srijedska te prema mjesnom groblju.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prilika da se nabroje i ostali važni  projekti koji su realizirani i započeti u posljednjih godinu dana. Tako je načelnik Tonković naglasio kako prije 24 godine, kada je osnovana Općina Berek, nije bio izgrađen niti jedan metar vodovodne mreže, dok je danas pokrivenost 75%, a trenutno je u izgradnji i vodovod u dužini 7,5 kilometara Berek - Potok – Ruškovac. Osim izgradnje vodovoda, načelnik Tonković dotaknuo se još jednog projekta koji je Općina kandidirala prema fondovima, a riječ je o izgradnji sportske dvorane.
„Dvorana je jako važan projekt za našu općinu. U tom bi prostoru svoje mjesto trebali pronaći, ne samo školarci, već i udruge. Ovim putem moram zahvaliti Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja nam je dala zemljište na kojemu će se spomenuti objekt graditi.“, kazao je načelnik Tonković.

„Ovi projekti izgradnja cesta, vodovoda, pa i projekt sportske dvorane, nije ništa samo od sebe došlo, to je jedan ustrajan rad koji traje već desetljećima. Mi moramo raditi zajedno, jer partnerski odnos je ključan. Drago mi je da Županija prati uspjehe svojih općina i gradova. Mi moramo osigurati standard u školstvu i zdravstvu, to je ključno za naše stanovnike. Prije nekoliko godina, ministar zdravlja želio je ukinuti ambulantu ovdje u Bereku i mi smo to zajedno uspjeli riješiti. Renovirana je stara ambulanta, a osigurat ćemo i niz drugih pomaka. Zahvaljujem Općini Berek na suradnji, dionica prema Prkosu ne bi bila riješena bez suradnje Općine i Županije, a sada imamo i dvoranu, za koju se nadamo da ćemo uspjeti riješiti. Također, mi ćemo i dalje nastojati da sve ceste koje nisu asfaltirane, da imaju prioritet, kako stanovnici uz takve ceste više ne bi imali problema.“, zaključio je župan Damir Bajs, te se još jednom zahvalio načelniku i njegovim suradnicima na suradnji, a svim mještanima čestitao njihov dan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a