• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
22

ŽUPAN DAMIR BAJS NA OTVORENJU NOVE PROIZVODNE HALE TVRTKE HITTNER D.O.O.

Župan Damir Bajs, u prisustvu ministra Gordana Marasa i gradonačelnika Grada Bjelovara Antuna Korušeca, sudjelovao je na svečanom otvorenju nove proizvodne hale tvrtke Hittner d.o.o. koja je jednim dijelom financirana sredstvima Europske Unije.

Ministarstvo poduzetništva kroz shemu „Poboljšanje konkuretnosti malog i srednjeg poduzetništva“ dodijelilo je bespovratna sredstva za poboljšanje tehnološke strukture poduzeća u 2014.godini. na razini države odabrano je 28 projekata malih i srednjih poduzetnika za financiranje iz Strukturnih fondova Europske Unije, vrijednih preko 640 milijuna kuna. Od ukupno 28 projekata na razini države, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobrena su tri projekta: Data Link d.o.o. Bjelovar, POD proizvodnja opruga d.o.o., Dežanovac, te Hittner d.o.o. Ukupna vrijednost projekta Hittner – novi pogon je 11.266.299,84 kuna, od čega su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 4.343.905,99 kuna.

2015. je obilježena nizom događanja koja su vezana uz gospodarstvo. Imamo potpise ugovora, financiranje projekata, potpise ugovora koji prate naše investicije, te otvaranje ovakvih objekata. Prvi puta županija nakon dugo vremena bilježi pozitivne podatke, povećan je ukupan prihod te dobitak, otvara se više radnih mjesta, imamo više investicija, a to je zapravo dobra vijest. Ovo otvaranje je samo jedno u nizu uspješnih investicija. Možemo reći da danas prisustvujemo otvaranju hale gdje se proizvode visoko tehnološki strojevi, a koji se prodaju u Hrvatskoj, Europi, ali i izvan Europe. Trebamo i možemo podržati ovakve projekte, stoga i u budućnosti očekujemo niz ovakvih aktivnosti, a nadamo se da će sve ovo ići na dobrobit naših građana. Rekao je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a