• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Siječanj
31

ŽUPAN DAMIR BAJS NA SJEDNICI STRUKOVNE GRUPACIJE ZA GRADITELJSTVO I INDUSTRIJU GRAĐEVINSKOG MATERIJALA

U Županijskoj komori Bjelovar održana je sjednica Strukovne grupacije za graditeljstvo i industriju građevinskog materijala Županijske komore Bjelovar, na kojoj je sudjelovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima.

Tako se na sjednici aktivno raspravljao o problemu koji muči, ne samo našu županiju, već i cijelu Hrvatsku, a to je nedostatak kvalitetne radne snage u građevinskom sektoru. Ipak, vjeruje se da će to stanje popraviti, s obzirom da se građevinski sektor nakon niza godina, ponovno budi.

Dokaz da je to uistinu tako, su i odobreni projekti energetske učinkovitosti Bjelovarsko-bilogorske županije, zahvaljujući kojima će biti mnogo posla za naše građevince. Na sve projekte, ali i predstojeće građevinske radove na području naše županije, osvrnuo se župan Damir Bajs na sjednici Strukovne grupacije za graditeljstvo i industriju građevinskog materijala.

„Ovog trenutka u tijeku su pripreme, natječaji ili potpisi ugovora za poslove vrijedne 36 milijuna kuna. Riječ je o ukupno 16 objekata, 11 u školstvu i 5 u zdravstvu. Prvi ugovor smo potpisali, a sada se očekuje nastavak potpisivanja ostalih ugovora. Naglasit ću da idu i novi natječaji. U prvom dijelu imamo velike projekte i niz manjih, ali u tijeku je i drugi natječaj na koji smo prijavili projekte u ukupnoj vrijednosti od 115 milijuna kuna, a prema najavama, trebali bi dobiti šestinu ukupnih sredstava koja su na raspolaganju na razini Hrvatske. Nakon toga natječaja, vjerujem da sljedećih nekoliko godina više neće biti slične prilike.“, pojasnio je župan Bajs na sjednici te naglasio kako postoje potpisani projekti, koje vodi isključivo Županija, ukupne vrijednosti od 220 milijuna kuna, a očekuje se da će se iznos penjati i do 350 milijuna kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a