• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Srpanj
5

Župan Damir Bajs najavio promjenu politike prema umirovljenicima u našoj županiji

Prijam predstavnika Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije povodom njihovog nastupa na 19. Međužupanijskim sportskim susretima umirovljenika sjeverozapadne Hrvatske. Najavljeno je da će sljedeće godine naša županija biti domaćin, ali i da će doći do promjene županijske politike prema umirovljenicima.
Izvor: Bjelovar.info

Primajući predstavnike Matice umirovljenika BBŽ i čestitavši im na sportskim uspjesima, župan Damir Bajs najavio je promjenu županijske politike prema umirovljenicima. Naveo je podatak da su se u zadnjih pet godina županijska proračunska sredstva za umirovljenike čak prepolovila. „Neovisno o stanju županijskog proračuna, doći će do povećanja sredstva za programe vezanih uz umirovljenike već ove godine. Kroz niz programa potpomognuti će se životni standard umirovljenika. Od iduće godine pa nadalje, napravit će se ozbiljan iskorak u pogledu programa koji će se već ove godine dogovoriti u suradnji s partnerima, kao što je Matica umirovljenika BBŽ koja broji oko 8500  članova. Za takve programe moramo i možemo naći rješenja“, rekao je župan Bajs.
Međužupanijski športski susreti umirovljenika održavaju se već 19. godina u nizu na nivou sjeverozapadne Hrvatske, a natječe se u kuglanju, pikadu, šahu i streljaštvu. Na tim športskim susretima sudjeluju Matice umirovljenika Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovogodišnji susret se održao u Koprivnici 20. lipnja 2013. godine, gdje su predstavnici Matice umirovljenika BBŽ iz 20 umirovljeničkih udruga  osvojili pehare u pikadu, kuglanju i šahu. U ukupnom poretku zauzeli su treće mjesto.
Predsjednik Matice umirovljenika BBŽ Ivan Prekrat najavio je da će sljedeće godine domaćin 20. Međužupanijskih sportskih susreta umirovljenika biti Bjelovarsko-bilogorska županija. O samim sportskim nastupima i uspjesima moglo se čuti od voditelja sportskih ekipa.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a