• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Rujan
22

ŽUPAN DAMIR BAJS OTVORIO 5. SALON INOVACIJA BJELOVAR

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs otvorio je 5. Salon inovacija Bjelovar 2017., koji se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

HGK, Županijska komora Bjelovar, u suradnji s Odjelom za poduzetništvo i inovacije Sektora za industriju i IT te Hrvatskom udrugom inovatora, organizirala je petu godinu zaredom promotivno-gospodarsku manifestaciju „5. Salon inovacija Bjelovar 2017.“ kako bi se omogućilo predstavljanje inovatora s našeg područja, uz sudjelovanje renomiranih i nagrađivanih inovatora iz cijele Republike Hrvatske.

U sklopu navedene manifestacije održao se bogat kulturno-umjetnički program, stručni skup, prezentacija inovacija, panel diskusija, a sve to u cilju kako bi se potaknulo kreativno i inovativno stvaralaštvo kako kod tvrtki, tako i kod pojedinca. Ipak, na Salonu inovacija poseban naglasak stavlja se na mlade inovatore.

„Mi smo jedina komora u Hrvatskoj koja je ovo prepoznala i pokušava doprinijeti popularizaciji tih inovacija, te da te inovacije nađu svoje mjesto. Bez inovacija nema ni novih tehnologija, a bez toga nema ni nove konkurentnosti. Imamo kvalitetnih mladih ljudi, koji su vrlo talentirani i osvajaju značajne nagrade u svijetu. Ti mladi ljudi bi i više uradili kad bi ih sredina prepoznala. Mislim da ovaj projekt mora još više zaživjeti, a mi kao komora smo napravili sve što je u okviru naših mogućnosti. Nadam se da će ove 42 inovacije biti prepoznate u gospodarstvu, te da će zaživjeti i doprinijeti boljitku tvrtki s kojima će surađivati.“, rekao je Jakov Ćorić, predsjednik Županijske komore Bjelovar.

„Inovacije moraju biti prožete u cijelom društvu i cijelo društvo trebalo bi biti inovativno. Naša udruga za cilj ima promicanje inovativnih razmišljanja i proizvoda. Drago mi je da župan podupire ovu manifestacija i da se ova simbioza i sinergija događa kako bi se napravile kvalitativne promjene. Čestitam što ste uspjeli održati kontinuitet održavanja ove manifestacije i nadam se da ćete ovim izloženim inovacijama unaprijediti gospodarstvo u ovom području i donijeti nove proizvode. Potrebni su nam novi proizvodi, jer bez njih ne možemo se nositi s konkurentnosti.“, pojasnio je predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić.

„Drago mi je da je ova manifestacija opstala i da je naša komora dala napor da ovo bude manifestacija na koju se rado dolazi. Županija je od prve godine pokrovitelj i to nam je iznimno bitno. Hrvatska treba pružiti mogućnost inovacije, jer sve počinje od ideje, a mi ih imamo. Težak je put od ideje do realizacije, stoga svi zajedno moramo pomoći o tome, bilo da je riječ o državi ili lokalnoj zajednici. Inovatori mogu biti velike tvrtke, ali i mali pojedinci. Biti inovator je način razmišljanja u životu. I mi u Županiji pokušavamo napraviti sve što je moguće da bi stvorili povoljnu klimu za inovatore. Na nama je da napravimo taj iskorak i da omogućimo svim učenicima da iskažu svoju kreativnost kroz školski program i kroz potporu ravnateljstva. Uvjeren sam da ćemo se ovdje naći i iduće godine te iskoristiti šanse koje nam se nude.“, izjavio je župan Bajs prilikom otvorenja Salona inovacija.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a