• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Prosinac
10

ŽUPAN DAMIR BAJS OTVORIO NOVOOBNOVLJENE PROMETNICE SIŠČANI I GORNJI DRAGANEC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Gornji Draganec Željka Marinića i izvođača radova, svečano je otvorio novoobnovljene prometnice na čazmanskom području u Siščanima i Gornjem Dragancu.

Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije njena Županijska uprava za ceste u mjestu Siščani i mjestu Gornji Draganec dovršila je investiciju vrijednu 3 milijuna kuna, putem koje se moderniziralo i asfaltiralo 3,5 kilometara prometnice. Najveća je to investicija u čazmanske prometnice u povijesti, ali i najveće ulaganje Županijske uprave za ceste za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju u ovoj godini.

Osim asfaltiranja prometnice, nakon upozorenja predstavnika Mjesnog odbora, župan Bajs obećao je pomoći i oko sigurnosti pješaka koji se kreću uz prometnicu u Gornjem Dragancu. Naime, pješaci su ugroženi parkiranim kamionima u krugu tamošnje tvornice, a briga mještana mahom se veže uz njihove najmlađe. U skladu s tim, Županijska uprava za ceste izradila je Elaborat temeljem koje je postavljena horizontalna signalizacija, odnosno označen je pješački prijelaz, a predviđa se i postavljanje vertikalne signalizacije, znaka za zabranu parkiranja.

Podsjetimo, Županijska uprava za ceste u pripremi je i Plana rada obnove i modernizacije županijskih cesta za 2017. godinu. Naime, ŽUC je objavio Javni poziv vezan za obnovu prometnica po modelu financiranja 50-50. Tako će same Općine i Gradovi predlagati prometnicu za koju smatraju da je najbitnija za obnovu, a navedenim modelom financiranja  gdje jedinice lokalne samouprave pokrivaju pola investicije, a drugu polovicu Županijska uprava za ceste, iduće godine u županijske prometnice uložit će se oko 20 milijuna kuna.

Preokret je to u cestogradnji naše županije koji je krenuo ove 2016. godine, a nastavlja se iduće 2017. godine sve s ciljem podizanja standarda građana, ali i ravnomjernog razvoja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.


Dočekali smo i ovaj dan da se napokon renovira ova cesta koja je bila u katastrofalnom stanju, jer pedeset godina ništa nije bilo uloženo u ovu cestu. Ovim putem se zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, županu i dožupanu, te svima koji su pomogli na bilo koji način da se ovaj cilj danas ostvari. Nadam se da će se riješiti i ovaj mali dio koji je ostao i nadam se da su zadovoljni svi koji putuju ovuda, rekao je Željko Marinić, predsjednik Mjesnog odbora Draganec.

Pedeset godina nije asfaltiran ovaj dio županijskih cesta. Moram reći da je to dio koji je prometan, gdje živi veliki broj ljudi i to je kriterij kojim smo se vodili ove godine kada smo ušli u asfaltiranje na području Grada Čazme. Moram reći da je to ujedno najveća investicija Županijske uprave za ceste ove godine u bilo kojem gradu ili u općini, ali i najveća investicija u povijesti ŽUC-a na području Grada Čazme. Ovaj dio nije gotov, treba dovršiti srednji dio i povezati ukupnost dva dijela sela Prkosa i Siščana. Ključno je da svi stanovnici ispred svoje kuće imaju asfalt i da mogu imati sigurnost izlaska na cestu i standard koji se očekuje. Vjerujem da će se 2018. godine riješiti pitanje parkinga kraj groblja, koji je bitan ne samo radi parkiranja u trenucima kada postoji potreba za to, nego i zato što je taj parking vezan na glavni izlaz na cestu. Naravno, tu  je i pitanje nogostupa za školsku djecu. Vjerujem da će se uspostavom nogostupa riješiti ukupnost prometa, kako za automobile tako i za pješake, zaključio je župan Bajs.

Nakon otvorenja prometnica, župan Bajs sa suradnicima obišao je i Vatrogasni dom u Općevcu koji je obnovljen nakon donacije Bjelovarsko-bilogorske županije DVD-u Općevac - Palančani.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a