• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Listopad
18

ŽUPAN DAMIR BAJS POTPISAO UGOVOR O SURADNJI NA PROVEDBI PROJEKTA „REACH OUT“

Župan Damir Bajs sastao se u Zadru sa kolegom, županom Zadarske županije Stipom Zrilićem, pri čemu je potpisao ugovor o suradnji na provedbi europskog projekta “Reach out”.

Nositelj projekta je Zadarska županija, a partneri u projektu su Bjelovarsko-bilogorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Zadar i Regionalni ured Bjelovar, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Svjetlo iz Zadra, Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Bjelovar i Razvojna agencija Zadarske županije. Projekt predstavlja nastavak suradnje partnera koji su zajedno uspješno proveli prethodni projekt pod nazivom „WORK-out – Razvijanje vještina osoba s mentalnom retardacijom u svrhu socijalnog uključivanja”. Cilj je bio povećati mogućnost zapošljavanja osoba s mentalnom retardacijom i njihovu socijalnu uključenost.
Projekt se financira iz IPA programa namijenjenog razvoju ljudskih potencijala, a predviđa financiranje osposobljavanja nezaposlenih osoba za posao radnog asistenta osobama s intelektualnim teškoćama. Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2013. godine, a završit će 30. travnja 2015. godine. Vrijednost je 213 tisuća eura za ukupno 20 mjeseci, a Europska unija će sufinancirati 70% iznosa. 
Projektom će biti odabrano 45 osoba (20 u Zadarskoj županiji i 25 u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji) koje su nezaposlene dulje od pet godina te će biti obučene za zvanje radnog asistenta osobama s intelektualnim teškoćama, kojih će se projektom obuhvatiti 75 (25 u Zadarskoj županiji i 50 u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji). Važan dio je i podizanje svijesti građana o potrebi socijalne uključenosti osoba s intelektualnim teškoćama, s posebnim naglaskom na osvještavanje roditelja/skrbnika i poslodavaca.
Župan Damir Bajs govorio je o važnosti suradnje brojnih institucija za pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija. ”Želimo pomoći našim sugrađanima koji imaju probleme u svakodnevnom životu, a kada projekt krene sa evaluacijom očekujem  kolege iz Zadra u uzvratnom posjetu“, rekao je župan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a