• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
22

ŽUPAN DAMIR BAJS POTPISAO UGOVORE SA PETNAEST STIPENDISTA

Župan Damir Bajs potpisao je ugovore o stipendiranju sa petnaest studenata s područja Bjelovarsko – bilogorske županije. Sedam novih stipendista na prvoj su godini, dok je preostalih osam s viših godina studija.

„Nadam se da će vam ova stipendija koristiti, kako vama, tako i vašim roditeljima. Nadam se da ćete uživati u studentskom dobu, završiti fakultete i nakon toga vratiti se u naš kraj kako bi nam pomogli svojim znanjem“ – rekao je župan Bajs na današnjoj dodjeli stipendija.
Bjelovarsko- bilogorska županija 2011. i  2012. godine nije stipendirala nove studente s našeg područja dok 2013. i 2014. godine nastavlja s provedbom projekta. Na raspisani natječaj pristigle su 34 zamolbe i to 19 zamolbi studenata viših godina i 15 zamolbi studenata prve godine. Na naše traženje, Zavod za zapošljavanje nam je dostavio popis obrazovnih programa za koje preporučuje povećanje upisa. Temeljem svih uvjeta od kojih su jedni vezani uz uspjeh u obrazovanju, državnim takmičenjima a drugi vezani uz socijalni status, komisija je predložila Županu stipendiranje 15 studenata i to:
- 7 studenata 1. godine studija (Hana Fiala, Edvin Brusač, Petra Remenarić, Tony Rohlik, Ena Jovanović, Milica Šostarić, Gloria Hradec) i
- 8 studenata viših godina studija(Martina Đurđević, Alen Granc, Matea Lukaš, Biljana Ječmenica, Alma Svatoš, Josipa Iveković, Krešimir Valjevac, Monika Veljković).
Pravo na stipendiju su ostvarili i dvoje studenata  (Martina Đurđević, studentica 4. godine Muzičke akademije, koja je ostvarila najveći broj bodova na rang listi viših godina i Toni Rohlik, student 1. godine Studija matematike, a koji je na rang listi bio četvrti)  koji su u međuvremenu dobili državnu stipendiju te su od županijske odustali. Korisnici stipendije dobivat će stipendiju od 1. siječnja 2014. godine u iznosu od 1.000 kn/mjesečno (10 mjeseci u godini, tj. osim u srpnju i kolovozu). Stipendija je bespovratna osim u slučaju da se stipendist zaposli izvan područja Županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a