• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Srpanj
3

ŽUPAN DAMIR BAJS SUDJELOVAO NA POČETNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA „KORAK BLIŽE ZAPOSLENJU“

U HGK-Županijskoj komori Bjelovar, u organizaciji Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije, održana je početna konferencija projekta „Korak bliže zaposlenju“. Konferenciji je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Naime, županijskoj Regionalnoj razvojnoj agenciji odobren je projekt „Korak bliže zaposlenju“, u sklopu kojega je i održana početna konferencija. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 2.029.826,95 kuna, od čega je 1.981.239,17 kuna bespovratnih sredstava Europske unije. Preostali iznos sufinancirat će Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije.
Projekt „Korak bliže zaposlenju“ pružit će potporu nezaposlenim pripadnicima ranjivih skupina kroz dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje i poticanje poduzetništva.

„Nastavak je to, već treća faza projekta Osposobljavanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje i pomoći našim nezaposlenim sugrađanima, odnosno ranjivim skupinama koje su ciljana skupina ovog projekta. U popodnevnim aktivnostima mi ćemo osposobiti i naučiti, nadam se, za bolje i lakše samozapošljavanje i zapošljavanje do 50 naših sugrađana. To su edukacije koje će služiti našim sugrađanima koji su tek sad krenuli na tržište zapošljavanja, ne mogu naći svoj posao  odnosno mogu naći posao u drugim branšama. Mi smo tu da im omogućimo te početne korake“, rekao je direktor Regionalne razvojne agencije BBŽ Mario Ferić.

„Kada govorimo o zaposlenju u Hrvatskoj, pa naravno i našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, novi trendovi nalažu i neka nova znanja. To bi se trebalo provesti kroz ovaj projekt vrijedan 2 milijuna kuna, koji provodi Regionalna razvojna agencija u partnerstvu sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom i sa Gospodarskom i  Obrtničkom komorom. Moram reći da će to omogućiti, onima koji trebaju prvo zaposlenje, neke nove metode i načine na koje se to gleda u Europskoj uniji, ali u konačnici onaj možda i najvažniji dio je pitanje samozaposlenja, iskorištavanje svih onih mogućnosti koje pruža država i lokalna zajednica kako bi ljudi sami našli posao. To je nastavak prijašnjih projekata i ja se nadam da će, kao i oni, dati one prave rezultate,a to je kroz nova znanja smanjenje nezaposlenosti, i ono što je još važnije, povećanje zaposlenosti, što naša županija kao jedna od rijetkih u Hrvatskoj, i ima“, istaknuo je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a