• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
27

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ I GRADONAČELNIK DINKO PIRAK DOČEKALI POBJEDNIKE I SUDIONIKE 45. SUPERMARATONA OD ZAGREBAČKOG DO ČAZMANSKOG KAPTOLA

Lijepo vrijeme nagradilo je posjetitelje, ali toplina je donekle otežala trčanje sudionicima 45. Međunarodnog atletskog supermaratona „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“ kojemu je, nakon niza godina, ponovno jedan od pokrovitelja bila Bjelovarsko-bilogorska županija

Sudionike su na cilju dočekali bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, predsjednik čazmanskog Gradskog vijeća Branko Novković te predsjednik DHSS-a Ivan Beljan.

Prvi je na cilj stigao Danijel Peček iz Zagreba, član AK Kvarner koji je 61 kilometar istrčao za 4 sata 21 minutu i 4 sekunde.

Drugoplasirani je Dalibor Jovičić iz Bosanskog Broda kojemu je to bio najbolji plasman u njegovih pet nastupa na supermaratonu dok je treći na cilju bio Hrvoje Barić.

Među ženama, prva je na cilj stigla Dubravka Mesec iz Našica.

Župan Marko Marušić čestitao je organizatorima – Gradu Čazmi te tamošnjoj Sportskoj i Turističkoj zajednici na odličnoj organizaciji utrke koja nije samo sportski događaj, nego i kulturna, turistička i zabavna manifestacija koja je sa slabljenjem koronavirusne bolesti privukla velik broj posjetitelja.

Župan je posebno ponosan na sudionike iz Bjelovarsko-bilogorske županije među kojima je troje Čazmanaca, Katarina Anić, Marko Kolar i Nenad Vuković te dvojica Bjelovarčana, Hrvoje Grgić i Luka Markešić, inače policijski službenici Interventne jedinice policije PU bjelovarsko-bilogorske.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a