• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
31

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ NA OBILJEŽAVANJU DANA GRADA GAREŠNICE I DANA ŽUPE

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić prisustvovao je obilježavanju Dana Grada Garešnice i Dana župe Pohoda Blažene Djevice Marije.

Župan Marko Marušić u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH i saborski zastupnik Miro Totgergeli u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora zajedno s predstavnicima Grada na čelu s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom položili su vijence i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Nakon toga uputili su se na misno slavlje koje je u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije uz koncelebraciju svećenika garešničkog dekanata predvodio bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.
Nakon mise održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u Hrvatskom domu.
Gradonačelnik grada Garešnice Josip Bilandžija  istaknuo je sve važnije projekte te dodao kako je prošla godina bila veoma uspješna jer je proračun dosegao 63 mil kuna što je najveći realizirani proračun u povijesti grada.
- Naše aktivnosti  bile su usmjerene u prvom redu na realizaciji planiranih programa i projekata te pripremu novih projekata u cilju stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za razvoj naše sredine i što boljeg društvenog i životnog standarda svih naših građana-kazao je Bilandžija.
Saborski zastupnik Miro Totgergeli izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora istaknuo je  izniman gospodarski i turistički potencijal Garešnice te dodao da će svi zajedno u sinergiji između gradske vlasti te županijske i nacionalne razvijati Garešnicu da bude još bolji i ljepši grad.
Župan Marko Marušić pohvalio je rad gradonačelnika, gradskog vijeća i cjelokupne gradske uprave naglasivši da je Garešnica  danas grad koji se ima čime pohvaliti, grad u kojem se posljednjih godina ozbiljno i predano radilo te grad koji se razvija i ide naprijed.
- Mene kao župana raduje to što imate jasnu viziju i što znate što želite. Već ste pokazali da imate i znanja i stručnosti i uvjeren sam da ćete u svom radu i dalje biti uspješni. Kao župan tome se veselim, jer ste vi dio Bjelovarsko-bilogorske županije i svaki vaš uspjeh je i uspjeh ove županije - kazao je uz ostalo župan Marušić.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća  uručena su i javna priznanja i zahvalnice grada.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a