• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
18

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ NA OTVORENJU 19. MEMORIJALNOG TURNIRA „DR. ANĐELKO VIŠIĆ“

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sudjelovao je na otvorenju 19. memorijalnog međunarodnog nogometnog turnira „Dr. Anđelko Višić“ u Bjelovaru

Turnir nosi ime po poginulom hrvatskom branitelju i bivšem igraču NK Bjelovar dr. Višiću po kojem je nazvana nogometna škola kluba koji ima više od 100 godina tradicije.
- Ovakvi su turniri pokazatelj kako se radilo s djecom tijekom sezone, ali ono što je još važnije je da se djeca bave sportom i razvijaju zdrave navike – kazao je župan Marušić koji se i sam sjetio svojih nogometnih doživljaja i trenera koji su mu u djetinjstvu bili uzor.
Neki sadašnji treneri u školi nogometa bivši su prvoligaški igrači poput Marina Lalića, Petra Bošnjaka i Alena Mrzlečkog, a najveću karijeru kao bivši igrač NK Bjelovara ostvario je Ognjen Vukojević koji je trenutačno izbornik mlade hrvatske U-20 reprezentacije.
Na dvodnevnom turniru sudjeluju 22 ekipe s više od 200 djece u kategoriji U-10 i U-9, a otvorila ga je supruga pokojnog dr. Višića, inače prvog liječnika koji je poginuo na prvoj liniji bojišnice u Domovinskom ratu, u studenome 1991. godine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a