• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Kolovoz
26

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ NA SASTANKU S MINISTRICOM TRAMIŠAK – POTISAN UGOVOR ZA SUFINACIRANJE IZRADE MASTERPLANA PROMETNOG SUSTAVA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sudjelovao je u Varaždinu na radnom sastanku petorice župana sjeverozapadne Hrvatske, kojemu je nazočila i Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i EU fondova.
Potpisivanje ugovora za sufinanciranje izrade Masterplana prometnog sustava BBŽ

Cilj sastanka bio je definirati zajedničke prioritete te projekte koji su od značajne važnosti za daljnji razvoj pet sjeverozapadnih županija. Ministrica Tramišak je tijekom svog uvodnog govora rekla kako je ravnomjeran regionalni razvoj jedan od prioriteta Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te da se raduje potpisu Razvojnog sporazuma koji će pomoći daljnjem razvoju i napretku županija i njihovog stanovništva.

Među istaknutim prioritetima Razvojnog sporazuma su cestovna i željeznička infrastruktura, zdravstveni sektor, ulaganja u znanost i obrazovanje te kulturu i turizam. Realizacija tih projekata doprinijet će razvoju gospodarstva, omogućit će kvalitetnija radna mjesta i nova zapošljavanja.

Uz razgovore o važnim projektima za Bjelovarsko-bilogorsku županiju župan Marko Marušić i ministrica Nataša Tramišak potpisali su i Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekata između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Bjelovarsko-bilogorske županije, a vezan uz dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva za sufinanciranje dijela obveza Županije u europskom projektu izrade Masterplana prometnog sustava Bjelovarsko-bilogorske županije.

Projekt je to vrijedan 7 milijuna kuna kojeg s 85% sufinancira Europska unija, a ostatak je trebala pokriti Bjelovarsko-bilogorska županija. Potpisom ugovora o sufinanciranju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije tih 15% učešća podijeljeno je na pola, točnije po 510 tisuća kuna sada će izdvojiti Ministarstvo i Županija.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Potpisivanje ugovora za sufinanciranje izrade Masterplana prometnog sustava BBŽ
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a