• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Veljača
21

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ POSJETIO BJELOVARSKU TVRTKU KUDUMIJA, JEDNU OD NAJUSPJEŠNIJIH U PROIZVODNJI, PRODAJI I IZNAJMLJIVANJU ŠATORA

Bjelovarsko-bilogorska županija i ove godine, unatoč skromnim mogućnostima, dio proračunskih sredstava kroz konkretne mjere usmjerit će na pomoć gospodarstvu

Da bi te mjere bile uistinu učinkovite, župan Marko Marušić odlučio je najprije osluhnuti koje su to stvarne potrebe gospodarstva i tek na temelju njih kreirati konkretne mjere potpore poduzetnicima i obrtnicima. S tom namjerom posjetio je bjelovarsku tvrtku Kudumija, jednu od najuspješnijih u proizvodnji, prodaji i iznajmljivanju šatora i razgovarao s njezinim vlasnicima Darijom Kudumijom i Jasnicom Despot.

- Naše su proračunske mogućnosti nažalost vrlo skromne, ali želimo pomoći koliko možemo i u tom smislu je iznimno važno da mjere koje ćemo ponuditi budu od pomoći poduzetnicima i obrtnicima. Dakle, sukladne njihovim stvarnim potrebama, a ne da kreiramo mjere koje nikome ne trebaju  – kazao je župan Marko Marušić ističući da će mjere i javni pozivi prema sadašnjem planu biti objavljeni potkraj ljeta.

- Mi smo ranijih godina koristili neke od mjera kao što su subvencioniranje kamata na kredit i to su mjere za koje bi i sada sigurno bilo dosta interesa. U tom smislu pozdravljamo svaku inicijativu i nastojanje da se pomogne gospodarstvu – kazao je Dario Kudumija.

Iz proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije u ovoj bi se godini za potpore poduzetnicima i obrtnicima trebalo utrošiti oko dva milijuna kuna i zbog toga je potrebno da mjere budu kvalitetno osmišljene i dođu poduzetnicima kojima je to i najpotrebnije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a