• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
21

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ PRISUSTVOVAO SJEDNICI ODBORA ZA BRANITELJE DOMOVINSKOG RATA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Odbor za branitelje Domovinskog rata Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije utvrdio je prijedlog zaključka da se nova zgrada bjelovarske Opće bolnice nazove po dr. Anđelku Višiću, prvom liječniku koji je poginuo na prvoj liniji bojišnice u studenome 1991. godine. Predložili su i da se novoizgrađena ulica u sklopu bolnice nazove po Božidaru Oreču, vozaču saniteta koji je poginuo zajedno s dr. Višićem u Bastajskim Brđanima.

Doktor Višić je bio liječnik u Općoj bolnici Bjelovar, dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 55. samostalnog bataljuna. Poginuo je na povratku s intervencije, nakon pružanja pomoći ranjenim hrvatskim braniteljima, pripadnicima Zbora narodne garde iz Bjelovara i Grubišnog Polja. Vozilo saniteta naišlo je na neprijateljsku zasjedu. Izrešetano je mitraljeskim mecima, a dr. Višić je na mjestu preminuo.
Župan Marko Marušić zahvalio je članovima odbora na svemu što su kao branitelji učinili za Hrvatsku te podržao njihove prijedloge koji će biti upućeni na raspravu i usvajanje vijećnicima Županijske skupštine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a