• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
17

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU DANA OPĆINE ŠANDROVAC

Općina Šandrovac se razvija u dobrom smjeru, a Bjelovarsko-bilogorska županija će i dalje biti uz vas, poručio je župan Marko Marušić na obilježavanju Dana općine.

- Važna je suradnja koju imam s načelnikom, pogotovo i zbog suradnje s Vladom uz pomoć koje realiziramo brojne projekte. Drago mi je zbog svih ostvarenih projekata, posebno što se tiče klizišta s kojim općina već dulje vrijeme ima problem – kazao je župan Marušić.

Vezano uz klizište, načelnik općine Dario Halauš objavio je kako je prošlog utorka dobio vijest iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja da su ugovori o sufinanciranju tog projekta na putu.

- Napokon, nakon godinu dana rada i borbe ostvarili smo preko Fonda solidarnosti sredstva, najprije za istraživanje i za projektiranje, a nadam se i za sanaciju. Hvala svima na pomoći i potpori u realizaciji tog cilja - kazao je Halauš.

Među važnijim projektima istaknuo je asfaltiranje ceste u Lasovcu, Lasovac Brdu i Ravnešu, zatim uređenje skladišta za potrebe Šandroproma u bivšem Metalproduktu. Među ostalim je naveo kako su kupnjom kuće i ribnjaka koji su dio Športskog ribnjaka Šandrovac riješili dugogodišnji sudski spor.

Uime općinskih načelnika rad kolege Halauša i njegova tima pohvalio je načelnik općine Štefanje Silvestar Štefović, a pohvalama se pridružio i saborski zastupnik Miro Totgergeli.

Nagradu za životno djelo dobio je bivši načelnik općine Josip Dekalić koji je tu dužnost obavljao 24 godine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a