• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
20

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ PRVI JE BJELOVARSKO-BILOGORSKI ŽUPAN KOJI JE SUDJELOVAO NA PROMOCIJI PRVOSTUPNIKA BJELOVARSKOG VELEUČILIŠTA

Župan Marko Marušić sudjelovao je na promociji 139 završenih studenata preddiplomskog studija sestrinstva, mehatronike i računarstva na bjelovarskom Veleučilištu. Jedina je to visokoobrazovna ustanova u županiji, a župan Marušić prvi je ovdašnji župan koji je prisustvovao promociji.

- Vas 139 završilo je važnu etapu svog života. Ovim, naravno, ne prestaje vaše učenje. Živimo u vremenu kad je cjeloživotno obrazovanje nasušna potreba. Mudriji od mene kažu da nikad nije kasno za stjecanje novih znanja i da oni koji žele nešto naučiti, nikad nisu besposleni – istaknuo je župan Marušić dodajući kako je riječ o ustanovi koja ima važnu ulogu u obrazovnoj strukturi ovog dijela Hrvatske.
- Na Veleučilištu je, koliko čujem, dosad diplomiralo gotovo 1.100 studenata. Velika je to brojka za relativno kratko vrijeme koliko ta ustanova postoji. Oni koji završe obrazovne programe pronalaze posao, i to je najvažnije. Jer za mladog čovjeka nema ništa gore nego kad nakon završenog školovanja ne može pronaći posao. Nažalost, naša županija nema još uvijek dovoljno visokoobrazovanih ljudi i naša je obveza da učinimo sve da se te brojke promijene – kazao je, među ostalim, župan.
Čestitao je promoventima, njihovim roditeljima, profesorima i mentorima na trudu, strpljenju i ustrajnosti te im poželio puno uspjeha u radu i životu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a