• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Veljača
2

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ SA SURADNICAMA OBIŠAO PODRUČNU ŠKOLU DOLJANI I TEHNIČKU ŠKOLU U DARUVARU

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić posjetio je energetski obnovljenu Područnu školu Doljani daruvarske OŠ Vladimira Nazora

Zgrada u Doljanima izgrađena je 1930. godine, a pohađa ju 6 učenika.

Energetska obnova trajala je godinu dana, a ukupna vrijednost projekta je 1,74 milijuna kuna. Radovi su financirani iz tri izvora – Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Bjelovarsko-bilogorske županije. Uštede će biti goleme jer će se godišnja potrošnja primarne energije smanjiti za 83 posto.

Župan Marušić zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andreom Prugovečki Klepac posjetio je potom daruvarsku Tehničku školu koja je također energetski obnovljena i u kojoj je uvedena jednosmjenska nastava.

Obišao je strojarski praktikum u kojem učenici rade na CNC stroju kupljenom za 230 tisuća kuna prije tri godine koji se, kaže ravnateljica Sanja Klubička već isplatio, zbog suradnje s privatnicima. Učenici rade i na osposobljavanju električnog automobila.

- Prvi put sam ovdje i impresioniran sam onime čime se učenici bave zajedno s profesorima. Posebno me se dojmio budući električni automobil što pokazuje da nema samo Sveta Nedelja svog Rimca. Nadam se da će i Daruvar imati svoje Mate Rimce – istaknuo je župan.

Učenici su mu darovali šahovske figure izrađene na CNC stroju.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a