• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Veljača
15

ŽUPAN MARKO MARUŠIĆ ZAHVALIO BJELOVARSKIM RUKOMETNIM LEGENDAMA NA POVIJESNOM USPJEHU

Okupljanjem bjelovarskih rukometnih legendi na kultnom Starom igralištu obilježena je 50. godišnjica najvećeg bjelovarskog sportskog uspjeha - osvajanje naslova prvaka Europe ondašnjeg RK Partizana

Pobjedom nad Gummersbachom 19 : 14  u njemačkom Dortmundu te 1972. godine rukometaši Partizana ispisali su najljepšu stranicu povijesti bjelovarskog sporta i svoj Bjelovar zlatnim slovima zauvijek upisali na rukometnu kartu Europe.

Izraze dubokog poštovanja i zahvalnosti na tom veličanstvenom uspjehu rukometašima je uputio i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

- Čast mi je i zadovoljstvo biti danas ovdje sa svima vama na obilježavanju 50. godišnjice tog veličanstvenog uspjeha. Moja generacija i generacije koje dolaze moraju to pamtiti jer je to uspjeh, ne samo bjelovarskog i hrvatskog sporta, nego europskog. To je povijest i to se mora pamtiti – poručio je župan Marušić naglašavajući da će rukometne legende zauvijek ostati primjer mladima kako se marljivim radom i trudom može ostvariti povijesni uspjeh.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a