• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
4

ŽUPAN MARUŠIĆ I PREDSJEDNIK UPRAVE HŽ PP UKIĆ NAJAVILI IZRAVNI VLAK KOJI ĆE PO PRVI PUT SPOJITI BJELOVAR SA SPLITOM

Župan Marko Marušić održao je radni sastanak sa Željkom Ukićem, predsjednikom Uprave HŽ Putnički prijevoz, na kojem se razgovaralo o novom redu vožnje i uvođenju novih linija od kojih je najzanimljivija ona koja će Bjelovar povezati s Jadranom

- Naše razgovore započeli smo još u rujnu prošle godine i danas mi je zadovoljstvo najaviti s 1. srpnjem ove godine uvođenje turističkog vlaka kojim će Bjelovar po prvi put biti spojen s Jadranom. Dakle od 1. srpnja, pa sve do 29. kolovoza uvodi se izravni vlak od Osijeka preko Bjelovara do Splita tako da će naši građani po prvi put imati izravnu liniju do Jadrana – kazao je župan Marušić izražavajući zahvalnost Upravi HŽ Putničkog prijevoza što je prihvatila sve prijedloge Bjelovarsko-bilogorske županije. Dobrim vijestima za našu županiju tu nije kraj, jer kako je župan najavio, uz uvođenje novih linija na relaciji Bjelovar – Zagreb – Bjelovar, u planu je i poboljšanje samih vlakova koji prometuju na području županije.

- U prosincu iduće godine od ukupno sedam novih modernih niskopodnih vlakova, koliko će ih HŽ nabaviti, dva će prometovati na području naše županije i to će značajno doprinijeti podizanju udobnosti i kvalitete prijevoza, ali i povećanju broja linija – kazao je župan Marušić napominjući da će Županija na tim ciljevima nastaviti sustavno raditi i dalje.

Zadovoljstvo dobrom suradnjom s Bjelovarsko-bilogorskom županijom izrazio je i sam predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz Željko Ukić.

- Zahvaljujem županu Marušiću na dobroj suradnji i želim istaknuti da mi nastojimo što bolje povezati i integrirati Bjelovarsko-bilogorsku županiju prema gradu Zagrebu i u sami sustav gradsko-prigradskoga prijevoza. U tom smislu planiramo i u narednom voznom redu povećati i poboljšati broj linija prema Zagrebu, ali i prema Osijeku – istaknuo je Ukić navodeći da će se planiranim poboljšanjima u voznom redu putovanje do Zagreba skratiti za desetak minuta. U planu je, kako je istaknuo, i uvođenje više klimatiziranih vlakova u kojima je putovanje bitno ugodnije, a tome će zasigurno doprinijeti i sedam modernih niskopodnih dizel-električnih vlakova za koje HŽ Putnički prijevoz, kako je potvrdio Ukić, već pokreće postupak nabave. Željenom podizanju kvalitete prijevoza trebala bi doprinijeti i nabava baterijskih i elektrobaterijskih vlakova koje HŽ Putnički prijevoz planira nabaviti u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti već tijekom 2025. godine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a