• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
21

ŽUPAN MARUŠIĆ ODRŽAO JOŠ JEDAN KOLEGIJ S NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA

Nastavljajući s obećanim jačanjem suradnje s jedinicama lokalne samouprave, župan Marko Marušić održao je još jedan kolegij s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova s područja županije


Teme razgovora bile su šesta izmjena županijskog Prostornog plana te raspodjela i prijenos vlasništva vodnih građevina koje je Županija dužna provesti temeljem Zakona o vodnim uslugama. 

-Mi mijenjamo praksu jer želimo bolju suradnju s načelnicima i gradonačelnicima, pa tako i kad je riječ o izmjeni Prostornog plana. Želimo čuti vaše prijedloge prije nego što se krene u  izradu studije utjecaja na okoliš i prije javnog savjetovanja. Ta suradnja nam je važna jer ne želimo da se dogodi situacija da neka općina ili grad ne može ostvariti neku investiciju ili ne može koristiti neku mjeru sufinanciranja zbog toga što nešto nije u Prostornom planu. Zato vas i pitamo koje su vaše potrebe da bismo ih uvrstili u novi Prostorni plan – poručio je župan Marušić ističući da je njegova želja da se izradi jedan kvalitetan Prostorni plan koji će omogućiti razvoj svih općina i gradova na području županije. Izrada plana povjerena je županijskom Zavodu za prostorno uređenje, a bude li sve kako se planiralo, trebao bi biti donesen do kraja godine.

U nastavku kolegija župan Marušić potpisao je ugovore o darovanju komunalnih vodnih građevina, čime je Županija, sukladno zakonskoj obvezi, prenijela imovinu u vlasništvo 16 općina i gradova. Riječ je o imovini ukupne vrijednosti nešto većoj od 58 milijuna kuna koja se dosad vodila u poslovnim knjigama Županije, a ubuduće će biti imovina općina i gradova koji će temeljem nje ostvariti poslovne udjele u budućem društvu preuzimatelju, odnosno jedinstvenom isporučitelju vodnih usluga na području županije. Od ranije je poznato da će to temeljem Uredbe o uslužnim područjima biti bjelovarska tvrtka Vodne usluge.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a