• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Travanj
28

ŽUPAN MARUŠIĆ: SVE ŽRTVE ZASLUŽUJU POŠTOVANJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sudjelovao je u Gudovcu na komemoraciji žrtvama prvog ustaškog masovnog zločina nad Srbima iz okolice Bjelovara počinjenog 28. travnja 1941. godine

- Na ovom mjestu ubijeno je 195 ljudi. To je neshvatljiv i sramotan čin koji zaslužuje jasnu i nedvosmislenu osudu. Čovjek se pita zašto, u ime čega, u ime koga ubijati, strijeljati ljude? To je jednostavno – zlo. Zlo koje čovjeku pomuti razum i pretvori ga u zvijer. To je jedini odgovor – istaknuo je župan Marušić dodajući kako smo kao ljudi i kršćani pozvani boriti se protiv tog zla i u toj borbi biti ustrajni i dosljedni.

- Ovo je prilika da posebno naglasimo kako sve žrtve zaslužuju poštovanje i jednak tretman. Nikog se ne smije ubiti, a posebno ne bez suda i prava na obranu i oko toga ne bi smjelo biti nikakvih dvojbi – naglasio je župan.

Komemoraciju je tradicionalno organizirala Udruga antifašističkih boraca i antifašista Bjelovar te Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara, a prisustvovali su, među ostalima, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, predsjednik Antifašističke lige Zoran Pusić, predsjednik SABA RH Franjo Habulin te predstavnici Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista predvođeni generalom Lukom Džankom.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a