• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
10

ŽUPAN MARUŠIĆ U VELIKOM TROJSTVU: IMPRESIVNO JE ŠTO STE NAPRAVILI U GODINU DANA

Bjelovarsko-bilogorski župan sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Velikog Trojstva u povodu Dana općine. Pozdravio je hrvatske branitelje i obitelji poginulih branitelja te pohvalio načelnika Marka Kutanjca na rezultatima koji su, kazao je, impresivni.

- Kad se podvuče crta u ovih godinu dana impresivno je ono što ste napravili. Uvijek me na ovakvim danima zanima kakav je interes za vrtić. Kad je velik, kad su vrtići puni kao što je to ovdje slučaj, to znači da općina ide u dobrom smjeru, da ljudi ostaju, a to je zadatak svih nas. I zato vam čestitam – kazao je župan Marušić.
Istaknuo je kako je njegova misao vodilja sinergija između općina, gradova, županije i države. Veliko Trojstvo je dobar primjer jer su za projekte financirane europskim novcem uspjeli povući oko 30 milijuna kuna.
- U razvoju ćete imati podršku županije, a ona se, među ostalim, konkretno u ovoj godini pokazuje i kroz sufinanciranje obnove dviju dionica županijskih cesta – dodao je župan.
Načelnik općine Marko Kutanjac zahvalio je županu što je odmah nakon preuzimanja dužnosti kandidirao Veliko Trojstvo u projekt „Najbolja turistička sela“ u organizaciji Svjetske turističke organizacije u koji su iz Hrvatske ušle još dvije istarske općine.
Podsjetio je na niz demografskih mjera kojima općina želi zadržati mlade obitelji i motivirati ostale da se ondje dosele. Za to iz općinskog proračuna izdvajaju 2,5 milijuna kuna.
- Vrtić radi punim kapacitetom i imamo „slatke“ brige kako ga proširiti. Na listi čekanja je 20 djece – istaknuo je Kutanjac koji je pobrojao infrastrukturne projekte koji se ostvaruju na tom području te zahvalio bivšem načelniku Ivanu Kovačiću koji mu je ostavio dobru situaciju, bez dugova, što je uvelike olakšalo planiranje razvojnih projekata.
Sjednici je nazočila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, inače počasna građanka Velikog Trojstva koja je, među ostalim, zahvalila županu Marušiću na brojnim inicijativama u korist poljoprivrede i vitalnih ruralnih zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije koje je u kratkom vremenu, koliko je župan, iznio u njezinu ministarstvu i Vladi.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a