• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Prosinac
2

Župan Miroslav Čačija sa suradnicima posjetio Medicinsku školu

Pedesetu godišnjicu bjelovarska Medicinska škola obilježava tijekom cijele godine i to pod sloganom "5 za 50", a čelnici Županije u povodu ove vrijedne obljetnice školu su posjetili.

     Izaslanstvo Županije na čelu sa županom Miroslavom Čačijom u pratnji domaćina, ravnateljice Nene Arvay i suradnika, obišlo je specijalizirane kabinete te škole, razgovaralo s učenicima i profesorima o njihovu radu te projektima u kojima sudjeluju.
     Izvrsni uspjesi učenika bjelovarske Medicinske škole na strukovnom državnom natjecanju“Schola medica“ svrstali su je među ponajbolje takve škole u Hrvatskoj. Škola provodi pet projekata: „Mladi mladima“, E-medica“, „Program dobrosusjedske pomoći, humanitarne akcije Lige protiv raka BBŽ i „Maturanti za društvenu zajednicu“.

      U ovoj školskoj godini za zanimanja medicinska sestra – medicinski tehničar, zdravstveno-laboratorijski tehničar, zubotehničar i farmaceutski tehničara obrazuje se četiri stotine učenika. Gotovo polovica učenika iz ostalih je hrvatskih županija.

Župan Čačija i njegovi suradnici posjetili su zubotehnički i kemijski laboratorij, te kabinet zdravstvene njege, a gledali su igokaz učenika "Alkohol u prometu" koji je dio projekta "Mladi mladima". Župan Čačija  ovom prigodom ravnateljici uručio i simboličan dar za pedesetu godišnjice škole, koi će im, kako su rekli, itekako dobro doći.

Inače, " 5 za 50" program je obilježavanja 50-te godišnjice Medicinske škole Bjelovar predavanjima petorice učenika te Medicinske škole, koji su kasnije stekli visoka znanstvena zvanja, na različitim znanstvenim područjima  poput astrologije, medicine, teologije i sl.

 

50_GODINA_POSTOJANJA

 

50_GODINA_POSTOJANJA

 

50_GODINA_POSTOJANJA

 

50_GODINA_POSTOJANJA

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a