• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Ožujak
1

ŽUPAN OTVORIO TRGOVINU TVRTKE „PČELARSTVO DARUVAR“

U Bjelovaru u Ulici Matice Hrvatske 10 otvorena je prodavaonica tvrtke „Pčelarstvo Daruvar“ . Trgovinu mednih proizvoda i opreme za pčelarstvo otvorio je župan Damir Bajs pri čemu je rekao kako je med jedan od najvažnijih prehrambenih proizvoda i kako naša županija prednjači u proizvodnji.

„Naši pčelari i medari nisu poznati samo po količinama meda već i po njegovoj kvaliteti. Naš cilj je prodaja završnog proizvoda. Želimo imati ovakve prodavaonice, u kojima će se prodavati suvremene marke, ali i povećati potrošnju meda po stanovniku. Pčelarstvo Daruvar u tome je vrlo uspješno. Dvadeset godina poslovanja nije malo. Rad, marljivost i praćenja trendova pokazuju njihovi rezultati, rekao je župan Damir Bajs.
Pčelarstvo Daruvar je u vlasništvu mlade obitelji Kelemin. Zapošljava oko tridesetak ljudi. Svoje trgovine imaju u Puli, Šibeniku, Zagrebu, Daruvaru i Bjelovaru. Osim prodaje u trgovinama proizvodi tvrtke nalaze se i na štandovima mnogih suvenirnica od Umaga do Dubrovnika. Tvrtka je osvojila niz nagrada i priznanja. Jedna od njih je treća nagrada u kategoriji prehrambenog suvenira na sajmu „Kvarner Expo 14“ održanom u Opatiji. Na sajmu suvenira „Suvenir Arca – spoj tradicije i inovacije“ održanom u zagrebačkom Boćarskom domu „Zrinjevac“ trvrka „Pčelarstvo  Daruvar“ osvojila je Veliku nagradu ocjenjivačkog suda.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a