• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Travanj
18

Župan sa suradncima posjetio općinu Končanica

U sklopu boravka u Općini Končanica župan Miroslav Čačija i njegovi suradnici susreli su se s načelnikom Općine Zlatkom Bakunićem i članovima Općinskog vijeća.

Razgovaralo se o razvojnim projektima koji su realizirani i onima koji su u tijeku. Tako je Općina Končanica jedna od rijetkih u Županiji čijih se osamdeset posto stanovnika ima mogućnost priključka na vodoopskrbu mrežu  čija je vrijednost 10 milijuna kuna. Prema riječima župana Miroslav Čačije u ovom trenutku prioritet je izgradnja prometnice koja povezuje općine Dežanovac i Končanicu, i čiju će obnovu sufinancirati i Županija. Županija će također sudjelovati u rješavanju prostornih problema končaničke Osnovne škole, u kojoj se trenutačno nastava odvija na dvije lokacije. Načelnik Bakunić izrazio je zadovoljstvo podrškom Županije, jer zahvaljujući dobroj suradnji projekti se realiziraju predviđenom dinamikom. Mislio je pritom na izgradnju vodoopskrbnog sustava, ali i školsko – športske dvorane čiju izgradnju financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, a Županija će pomoći u izgradnji popratnih objekata.  Općina Končanica ušla je i u projekt Ministarstva zaštite i okoliša „Eko rasvjeta u Općini Končanica“, kojega sa šezdeset postotnim udjelom financira Fond za zaštitu okoliša, a Općina i Županija osigurat će preostalih četrdeset posto sredstava.

Sve je to u cilju boljeg i kvalitetnijeg života u Općini Končanica čiji se stanovnici pretežno bave poljoprivrednom proizvodnjom, koju također, istaknuo je župan Čačija ovom prilikom, podupiremo mnogobrojnim poticajima. Zahvaljujući županijskim potporama u poljoprivrednu proizvodnju na području Bjelovarsko – bilogorske županije uloženo je više od 264 milijuna kuna.

Izaslanstvo Županije posjetilo je Češku osnovnu školu, Češki dječji vrtić,  Župnu crkvu Blažene Djevice Marije, gradilište vodovodne mreže te poduzeće Ribnjačarstvo "Končanica" - mrjestilište.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a