• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
31

ŽUPAN URUČIO DONACIJE BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, predstavnicima Udruge Bjelovarski leptirići, Udruge osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije i Centra Rudolf Steiner uručio je po 15.786,25 kuna.

U duhu božićnih i novogodišnjih blagdana, Bjelovarsko-bilogorska županija prikupljala je donacije za tri udruge. Osim sredstava koja su prikupljena 21. prosinca 2015. godine na božićnom dobrotvornom domjenku Bjelovarsko-bilogorske županije, svojih naknada vezana uz rad 13. svečane sjednice Županijske skupštine i njenih radnih tijela održane dana 21. prosinca 2015. godine, u dobrotvorne svrhe odrekli su se i županijski vijećnici. Tako je ukupno prikupljeno 47.358,75 kuna.

Sredstva koja smo predali nisu sredstva Županije, već ljudi koji su članovi Županijske skupštine i koji su došli na domjenak, te su svojim novcem potpomogli tri udruge. Udruge kojima smo predali novce su udruge koje se bave potporom djeci koja za to imaju potrebu. Želio bih zahvaliti svima koji su omogućili da uručimo ovaj poklon, rekao je župan Bajs.

Najmlađa je Udruga Bjelovarski leptirići osnovana 2015. godine s ciljem unapređenja kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Bjelovarski leptirići za cilj su si dali i prevenciju institucionalizacije djece s teškoćama u razvoju, ali i osiguranje dostupnosti patronaže, psihosocijalno osnaživanje obitelji i djece s poteškoćama, te zapošljavanje stručnih osoba u formi multidisciplinarnog tima – defektologa i radnog terapeuta. Bjelovarski leptirići dobivena sredstva namijenit će za produženje aktivnosti koje su krenule u 2015. godini, a to je patronaža logopeda i nastavak radionica rada i terapije.

Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije je udruga s humanitarnim ciljevima koja okuplja sve osobe oštećena sluha, kao i roditelje djece i mladeži koja nemaju radnu sposobnost ili im je ograničena. Osnovni cilj je poboljšanje kvalitete života i ostvarivanje i zaštita prava njihovih članova. Riječ je o udruzi koja je u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom putem projekta uspjela osigurati sredstva za asistente u nastavi, dakle za učenike kojima je potrebna pomoć u lakšem savladavanju nastavnog programa. Za bolji rad, programa i projekata koje udruga provodi stalno. Sredstva koje je Udruga dobila koristit će za bolji rad udruge i projekte koje provodi.

Daruvarski Centar Rudolf Steiner pruža usluge djeci s teškoćama u razvoju i razvojnom riziku, odraslim osobama s invaliditetom i njihovim roditeljima, skrbnicima i udomiteljima. Osim toga, Centar obavlja djelatnost osnovnog školstva po posebnom programu za djecu i mlade s lakim i umjerenim intelektualnim oštećenjem i učenika s kombiniranim i višestrukim teškoćama pod uvjetima koje propisuje nadležno ministarstvo. Uručena sredstva iskoristit će za kupnju potrebnog digitalnog logo set aparata.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a