• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
11

ŽUPANIJA DAJE POTPORU VIJEĆIMA I UDRUGAMA NACIONALNIH MANJINA U KONKURIRANJU ZA NOVAC IZ EUROPSKIH FONDOVA

Župan Damir Basj to je iznio na konferenciji za medije, održanoj zajedno s članovima Predsjedništva Koordinacije vijeća nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz redovnih 450 tisuća kuna, koliko je Županija u svom proračunu za ovu godinu osigurala za aktivnosti nacionalnih manjina, župan Bajs je obećao financijsku potporu za apliciranje projekata, a vijećima i udrugama nacionalnih manjina s podrućja Bjelovarsko-bilogoprske županije projekte će besplatno pripremati županijska Regionalna razvojna agencija.

 Predsjednik Predsjedništva Koordinacije vijaća Šandor Tot izrazio je veliko zadovoljstvo ovomm odlukom župana  Bajsa, jer kako je rekao, nije znao da postoji mogućnost konkuriranja na čak devedesetak programa fondova europske unije.
Župan Damir bajs naglasio je da ovim iskorakom, Županija želi potpomognuti rad aktivnosti nacionalnih manjina, i uz redovna sredstva, ovom odlukom želi da dodatnim sufinanciranjem pomoći da vijeća i udruge dođu do znantno većih sredstava za svoj rad.
Na području Bjelovarsko-bilogorske županije konstituirana su vijeća četiri nacionalne manjine – češke, srpske, mađarske i albanske, dok romska manjina ima svoga predstavnika. Bjelovarsko-bilogorska županija jedina je županija koja ima dva zamjenika župana za nacionalne manjine, biranih iz redova srpske i češke manjine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a