• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
10

ŽUPANIJA I GRAD BJELOVAR POKRENULI REALIZACIJU PROJEKTA „DOLINE“

Župan Damir Bajs i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec dogovorili su s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Svenom Müllerom ponovno pokretanje realizacije projekta Centra za gospodarenje otpadom „Doline“.

 Potpora Fonda je dobivena, a prema najavama  izdvojit će 250 tisuća kuna za izradu predstudije izvodivosti Centra za gospodarenje kojom će biti definiran sadržaj  Centra. Ovoje prvi put da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje sredstva za projetk Centra za gospodarenje otpadom Bjelovarsko-bilogorske županije - rekao je župna Damir Bajs na konferenciji za medije. Očekuje se da studija bude gotova u najkraćem mogućem roku, a predviđa se da ćeto biti četvrti, peti mjesec. Nakon šest i pol godina ovaj projekt pokrećemo s mrtve točke naglasio je župan Bajs, naglasivši da je ovo bila posljednja prilika za pokretanje projekta. U proteklih šest godina Županija i grad Bjelovar nisu uspjeli naći zajednički jezik oko toga projekta, a razlog prema riječima gradonačelnika Bjelovara Antuna Korušca bilo je kadroviranje. Cijenu toga zamalo su platili građani, jer propast projekta Centra u Dolinama, značilo bi odvoz otpada iz Bjelovarsko-bilogorske županije na neko drugo odlagalište i veću cijenu prijevoza     
Prema riječima župana Bajsa „Doline“ su najisplativija lokacija za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom što su potvrdile sve dosada izrađene studije. Sve relevantne podatke koji to potkrepljuju župan Bajs i gradonačelnik Korušec iznijeli su direktora Fonda Mülleru što je rezultiralo trenutačnim dogovorom o daljnjim aktivnostima. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a